clanak False

Mile Stojkovski kod gradonačelnika Zagreba

23.04.2012.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u zgradi Gradske uprave makedonskog humanitarca i sportaša Milu Stojkovskog koji je, u okviru svoga projekta London 2012. krenuo na maraton u invalidskim kolicima od Skopja do Londona, gdje misli stići 27. srpnja, na dan otvorenja Olimpijskih igara 2012. Na svom putu proći će 3.500 km kroz 15 europskih zemalja, a prolazeći kroz Zagreb, želja mu je bila upoznati gradonačelnika Bandića. Susret je organizirao i na njemu prisustvovao veleposlanik Makedonije u RH Dančo Markovski.

Kako se čulo, cilj ovog projekta je potpora osobama s invaliditetom i podizanje svijesti o njihovim problemima i potrebama. Na susretu s gradonačelnikom koji je podržao njegov projekt, M. Stojkovski je naglasio i to da dolaskom u London njegova misija ne prestaje. Želja mu je animirati velike svjetske donatore za otvaranjem bolnica i centara za rehabilitaciju invalida gdje to bude potrebno.

Izađite iz kuća i živite – poruka je koju pronosi poznati makedonski sportaš koji je stradao u nesreći na motoru. Zahvalio je gradonačelniku na prijemu i podršci, te posebno izdvojio bajkere, Udrugu moto klub veterani, Ministarstvo i turističke zajednice koji su mu tijekom puta svesrdna podrška.

Čovjek koji odluči prevaliti 3.500 kilometara pronoseći ideju humanitarnosti i sporta, zaslužuje divljenje i zahvalnost – zaključio je gradonačelnik Bandić zaželjevši gostu sreću i uspjeh u hvale vrijednoj misiji.


Gradske vijesti - 2012.