clanak False

Međunarodni dan zaštite životinja

03.10.2013.


Dragi građani,

Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo jedanaestu godinu za redom, u suradnji s udrugama za zaštitu životinja i sponzorima organizira obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja 5. listopada 2013. (subota) na jezeru Bundek s početkom u 10,00 sati.

U bogatom programu predvidjeli smo: nastup službenih pasa MUP-a i MORH-a, pasa „Kluba za obuku sportskih i službenih pasa“, simulaciju kretnje slijepe osobe uz pomoć psa vodiča kroz stazu s preprekama „Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet“ i još mnogo toga.
Programom smo predvidjeli održavanje rekreativne utrke „Nema predaje“ udruge Futura – daj šapu i reviju pasa u kojoj sudjeluju građani sa svojim ljubimcima. Bit će prikazani i radovi učenika srednje Veterinarske škole iz Zagreba, a sve to je popraćeno kulturno-umjetničkim programom (dječji zbor „Kikići“, i teen zbor "Genijalci").

S veseljem Vas očekujemo.

  

 


 

 

RASPORED DOGAĐANJA:

10,00 – Početak
10,05 – Dječji zborovi “Kikići“ i teen grupa “Genijalci“
10,30 – MUP (pokazna vježbe sa službenim psima)
11,00 – Dječji zborovi “Kikići“ i teen grupa “Genijalci“
11,30 – Početak utrke “Nema predaje“
11,40 – Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet – simulacija kretanja slijepe osobe uz pomoć psa vodiča kroz stazu s preprekama
12,00 – Revija pasa
13,00 – otvorenje – Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić
13,10 – dodjela nagrada za utrku "Nema predaje", reviju pasa te volontera godine iz Gradskog skloništa za napuštene životinje u Dumovcu
14,00 – MORH (pokazne vježbe sa službenim psima)
14,30 – Klub za obuku sportskih i službenih pasa (Agility)
16nd – predstavljanje rada udruga za zaštitu životinja i rada Gradskog skloništa za napuštene životinje u Dumovcu

voditelj: g. Boris Mirković