clanak False

Kazalište Novi život nastavlja s radom

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život nastavlja s radom zahvaljujući Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture koji su potpisali Sporazum o sufinanciranju.
10.07.2014.


Nakon niza problema pa čak i pitanja opstanka, Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život na zadovoljstvo ljubitelja umjetnosti nastavlja s radom. Sve to zahvaljujući razumijevanju Grada Zagreba i Ministarstva kulture koji su u ožujku ove godine potpisali Sporazum o sufinanciranju Kazališta. 
Objavljeno je to na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi koja je organizirana na inicijativu ravnatelja Kazališta Vojina Perića. 

Zahvalivši se gradonačelniku Milanu Bandiću i ministrici kulture Andrei Zlatar Violić, ravnatelj Perić naglasio je, kako im ovaj Sporazum daje sigurnost da se umjetnički izražavaju. Hvala vam što ste nam omogućili da budemo manje slijepi, dodao je uz obećanje da će stostruko vratiti sve uloženo u njih. 

Kao Grad s visokim stupnjem solidarnosti, Zagreb će i dalje osiguravati dovoljno sredstava da Kazalište nesmetano djeluje, rekao je gradonačelnik Bandić. S tim se složio i zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš dodavši da su ovim potpisom Grad i Ministarstvo potvrdili da Kazalište zaslužuje svaku podršku i pomoć, te se obvezuju sufinancirati aktivnosti programa Dramskog studija slijepih i slabovidnih putem programa javnih potreba u kulturi, a sukladno Zakonu o financiranju javnih potreba u kulturi. 

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život najstarije je kazalište slijepih, osnovano još 1948. godine.


Gradske vijesti - 2014.