clanak False

Prijem za Diplomatski zbor

U gradskoj palači Dverce održan je tradicionalni novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj.
22.01.2015.
Želimo nastaviti razvijati i graditi Zagreb otvoren prema Europi i svijetu, prihvaćati inovacije i razmjenu pozitivnih iskustava, ali isto tako zadržati one tradicionalne vrijednosti po kojima je naš grad prepoznatljiv, istaknula je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek na tradicionalnome novogodišnjem prijemu za članove Diplomatskog zbora u Hrvatskoj, upriličenom u reprezentativnoj gradskoj palači Dverce.

Zaželjevši dobrodošlicu brojnim visokim gostima, obnašateljica dužnosti gradonačelnika dr. sc. Sandra Švaljek poručila je: Kaže se da se nakon nekog vremena zaborave riječi, ali da se uvijek sjećamo kako smo se osjećali u trenutku kad smo ih slušali. Zato vam želim da se osjećate dobro i dobrodošlo, jer ste ovdje među prijateljima, a potom je izrazila zadovoljstvo ostvarenom suradnjom u protekloj godini, dodavši kako se posebno veseli uspješnoj partnerskoj suradnji i u godini koja je tek počela. Iznimno smo ponosni na uspjeh Grada Zagreba koji je u protekloj godini bio domaćin mnogim političkim, znanstvenim, kulturnim, sportskim i gospodarskim događanjima, a odlični turistički uspjesi jedan su od gospodarskih pokazatelja kako idemo dobrim smjerom, zaključila je Švaljek.

U ime Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj te u ime Konzulatskog zbora i internacionalnih organizacija sa sjedištem u Zagrebu, na prijemu je zahvalio apostolski nuncij, doajen Diplomatskog zbora, Alessandro D'Errico, uputivši pozdrave svim građanima Zagreba te gradonačelniku Milanu Bandiću. Naglasivši da je diplomatska zajednica u Zagrebu duboko zahvalna na dobroj suradnji koju ostvaruju s lokalnom vlašću, nuncij D'Errico dodao je da će sa zadovoljstvom i produbiti tu suradnju, u cilju pomoći razvitka Grada te prosperiteta i bogatstva svih Zagrepčana.
 

Gradske vijesti - 2015.