clanak False

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin u Banja Luci

Prije otvorenja izložbe Vojina Bakića, zamjenica Kusin susrela se s generalnom konzulicom RH Dunjom Jevak te zamjenicom gradonačelnika Jasnom Brkić.
23.01.2015.

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin boravila je 23.siječnja u Banja Luci gdje je zajedno sa delegacijom Grada Zagreba koju su činile Biserka Bucković, posebna savjetnica gradonačelnika i Bogdanka Vulpe-Srdić, zastupnica u GSGZ prisustvovala otvorenju retrospektivne izložbe Vojina Bakića „Svjetlonosne forme“ i prigodnim se govorom obratila okupljenima.

Izložba u organizaciji MSU gostovala je u Banja Luci kao rezultat suradnje MSU-a i MSU-i Banja Luke, te uz financijsku podršku Zaklade Hrvatska kuća i GU za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. Tom se prilikom susrela i sa gđom Dunjom Jevak, generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Banja Luci s kojom je razgovarala o mogućoj pomoći Grada Zagreba u vidu potpora za gostovanje kazališta, ali i predstavljanja drugih oblika kulture hrvatske metropole.

Prethodno je održan sastanak u Gradskoj upravi sa zamjenicom gradonačelnika Banja Luke Jasnom Brkić i njezinim suradnicima gdje se razgovaralo o budućoj suradnji prvenstveno na područjima kulture, predškolskog odgoja i osnovno-školskog obrazovanja dvaju gradova. Dogovoreno je i konkretiziranje suradnje u vidu potpisivanja Protokola o suradnji u područjima kulture i sporta na tragu prethodnih razgovora dvojice gradonačelnika grada Zagreba i Banja Luke na tu temu.
 

Gradske vijesti - 2015.