clanak False

Dani Nikole Tesle

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika, dr. sc. Sandra Švaljek otvorila je natječaj 6. godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost.
29.01.2015.
Njegovo obrazovanje, izvrsnost i duhovnost pokazuju nam da svi mi možemo barem pokušati stvarati društvo kakvom je Tesla težio – tim je riječima zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, koja obnaša dužnost gradonačelnika, dr. sc. Sandra Švaljek proglasila natječaj 6. godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost, otvorenim. Zamjenica je sinoć u Tehničkom muzeju naglasila i kako joj je posebna čast i zadovoljstvo što može pozdraviti prisutne u ime Grada Zagreba jer je i sama inspirirana likom i djelom velikog znanstvenika te dodala da je njegova najveća ostavština humanizam i pacifizam te želja da njegovi izumi služe i budu dostupni cijelom čovječanstvu.

Natječaj se održava u okvirima manifestacije Dani Nikole Tesle, a nagrada se tradicionalno dodjeljuje osobama i tvrtkama koje su se istaknule svojim inovativnim djelovanjem i na taj način unaprijedile i pridonijele razvoju društva, a ujedno je namijenjena i mladima, osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima iz cijele Hrvatske koji kroz natječaj imaju priliku pokazati svoje znanje.


Gradske vijesti - 2015.