clanak False

Uskršnje druženje Humanitarne organizacije DORA

U Staroj gradskoj vijećnici održano je Uskršnje druženje donatora, volontera i štićenika humanitarne organizacije Dora.

30.03.2015.

U nazočnosti visokih uzvanika među kojima su bile predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin jutros je u Staroj gradskoj vijećnici održano Uskršnje druženje donatora, volontera i štićenika humanitarne organizacije Dora.

Udruga Dora se financira isključivo iz donacija i potrebno je svakodnevno javnost osvješćivati kako je oko nas mnogo potrebitih, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović te pozvala sve građane koji su u mogućnosti da pomognu udruzi i potrebitim mladim ljudima jer to je ulaganje u našu budućnost.

Djelujući kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima, udruga Dora pomaže djeci bez jednog ili oba roditelja, djeci iz mnogobrojnijih obitelji, iz socijalno ugroženih obitelji, zlostavljanoj djeci, zanemarenoj, bolesnoj, ali i iznimno marljivoj, nadarenoj te upornoj. 

Gotovo četvrt stoljeća udruga Dora otvara srce i uz pomoć brojnih donatora pruža pomoć onima koji nemaju sredstava kako bi se školovali i postigli uspjehe i zato im posebno zahvaljujem za tu osjetljivost i pružanje pomoći onima koji nemaju. Svi imamo taj zadatak da djeci pružimo da imaju iste mogućnosti kao drugi i onda će nam svima biti bolje, rekla je zamjenica Kusin.

Zahvalivši Gradu Zagrebu na kontinuiranoj pomoći od njihovih samih početaka, predsjednica udruge Jadranka Granić naglasila je da je strateški cilj Udruge da se obrazovanjem bori protiv siromaštva i isključenosti među mladima, koji nisu krivi što dolaze iz obitelji ranjivih skupina.

Djelujući kroz dva osnovna programa pomoći- program kumstva najmlađima i program stipendiranja učenika i studenata, u proteklih 20 godina posredstvom Dore gotovo 7 000 mališana pronašlo je svoje kumove, a preko 1900 studenata i srednjoškolaca uspješno se školovalo.


 

Gradske vijesti - 2015.