clanak False

Stipendije za učenike i studente s invaliditetom te najuspješnije studente i doktorande

Uručeni ugovori o Stipendiji Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom te najuspješnijih studentima i doktorandima.
30.03.2015.

 

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin uručila je danas, na odvojenim svečanostima, učenicima i studentima s invaliditetom 23 ugovora o Stipendiji Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2014./2015. u Gradskoj skupštini, te u palači Dverce 106 ugovora najuspješnijim studentima i doktorandima.

Učenici i studenti s invaliditetom

Velika mi je radost što vam mogu osobno uručiti Stipendije i vjerujem da ćete marljivim učenjem opravdati naše povjerenje, istaknula je zamjenica Vesna Kusin. Grad Zagreb je uvijek imao ugrađen socijalni element u svom djelovanju što, među ostalim, potvrđuju i ove stipendije koje dodjeljuje od 2007./2008. Želim vam puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju i posebno mi je drago što podupiremo vaš trud i upornost, dodala je zamjenica Kusin, naglasivši da ovi učenici i studenti mogu poslužiti svima za primjer.

Kako se čulo, dodijeljena su 23 nova ugovora o Stipendiji, od čega 11 učenicima i 12 studentima s invaliditetom, a 26 učenika i studenata nastavljaju s korištenjem Stipendije u ovoj školskog godini.
Mjesečna Stipendija za učenike iznosi 1.286,80 kuna, a 1.930,20 kuna za studente (20%, odnosno, 30% prosječne neto plaće u Zagrebu), što će se, kako je naglasila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, nastojati prema Odluci Gradske skupštine povećati u idućoj školskoj/akademskoj godini.


Najuspješniji studenti i doktorandi

Danas je poseban dan. Malo prije smo uručili Stipendije učenicima i studentima s invaliditetom, a sada dodjeljujemo i vama, najboljim studentima i doktorandima, naglasila je u palači Dverce zamjenica zagrebačkog gradonačelnika. Još jedan je to dokaz da je Grad Zagreb grad znanja i izvrsnosti, da ulaže u mlade – buduće kapacitete, kako bi život u gradu bio još bolji i kvalitetniji. Želim vam da i dalje nastavite uspješno kao i do sada, da svoje znanje iskoristite i da sutra budete vi ti koji će voditi Hrvatsku u bolju budućnost.

Stipendiju u visini 50% prosječne neto plaće u Zagrebu (3.217,00 kn), koja se za studente dodjeljuje od 1992./1993., danas je dobilo 100 studenata, a šest doktoranda primilo je Stipendije u mjesečnom iznosu 60% prosječne neto plaće (3.860,40 kn), koje Grad daje od 2007./2008.


U ime učenika i studenata s invaliditetom na Stipendijama se zahvalila učenica Lucija Pehar, a u ime najuspješnijih studenata i doktoranda Divna Šimatović. Obje predstavnice naglasile su koliko im znači ova financijska podrška, dodavši da će svakako opravdati povjerenje koje im je dano.

 


Gradske vijesti - 2015.