clanak False

Otvoren zamjenski objekt Odjela VI Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan

Novoizgrađeni, suvremeno opremljen zamjenski objekt Odjela VI Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru otvorio je gradonačelnik Milan Bandić.
13.10.2015.

Novoizgrađeni, suvremeno opremljen zamjenski objekt Odjela VI Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru otvorio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavivši skoro otvaranje novog laboratorija, prvog takve vrste u Hrvatskoj, za liječenje psihičkih i neuroloških bolesnika novom tehnikom – transkranijalnom magnetskom stimulacijom.

Uz zahvalu svima koji su sudjelovali na projektu, gradonačelnik je posebno istaknuo ulogu donedavnog ravnatelja bolnice Matu Mihanovića te naglasio važnost ovako modernog zdravstvenog objekta za građane ne samo Zagreba, već i Hrvatske. Kao osobitost danas otvorenog objekta, gradonačelnik je izdvojio 15 kreveta za palijativne psihičke bolesnike te najavio da će se već sutra taj broj povećati otvorenjem Odjela palijativne skrbi u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj.

Ovako dobri, mogu reći svjetski uvjeti, obvezuju nas da budemo još bolji, da budemo centar izvrsnosti, rekao je ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Igor Filipčić dodavši kako je, zahvaljujući potpori Grada Zagreba, bolnica Sv. Ivan postala najmodernija psihijatrijska bolnica u Hrvatskoj. Ravnatelj je objasnio kako će se kroz mjesec dana otvoriti i novi laboratorij za liječenje transkranijalnom magnetskom stimulacijom, za što će Sv. Ivan postati referentni centar ovog dijela Europe. 

Zamjenski objekt Odjela VI prostire se na ukupno 6.165m2 te se u prizemlju nalazi hitni prijam, dnevne bolnice za alkoholizam i za ovisnost o kockanju, Jedinica za centralno naručivanje, specijalističko-konzilijarne ambulante, neurološka djelatnost s ultrazvučnom dijagnostikom, internistička ambulanta, rendgen, medicinsko - biokemijski laboratorij i ljekarna, dok je na prvome katu smješten odjel integrativne psihijatrije, koji broji ukupno 66 kreveta, od kojih je 15 namijenjeno palijativnim pacijentima. Na drugome katu nalazi se odjel za ovisnosti sa ukupno 70 kreveta a na trećem je knjižnica s predavaonicom.

Cijeli objekt je moderno uređen i opremljen, a ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 49 milijuna kuna. Podsjetimo, ovo je zadnji od ukupno tri izgrađena nova objekta u okviru Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan. Uz danas otvoren zamjenski objekt Odjela VI, u prošloj godini otvoreni su i zamjenski objekt Odjela IIIa te objekt nabavno-skladišne službe.

Vezane vijesti…

Psihijatrijska bolnica Sv. Ivan dobila novi odjel
Otvorenje skladišno-uredskog objekta Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan
 

Gradske vijesti - 2015.