clanak False

Novi prostor Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet

Gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni predsjednik Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, otvorio je u Savskoj cesti novi prostor Udruge.
02.09.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni predsjednik Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, otvorio je u Savskoj cesti novi prostor Udruge, koji je dobila na korištenje od Grada Zagreba.

Uz zahvalu gradonačelniku na dugogodišnjoj podršci u radu Udruge, predsjednica Mira Katalenić naglasila je da će im nove prostorije omogućiti kvalitetniji rad, u okviru kojeg nastoje podići svijest društva o pravima, mogućnostima i potrebama osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, poboljšati kvalitetu njihova života, te senzibilizirati zajednicu i povećati broj neovisnih i samostalnih osoba kroz poboljšavanje njihove mobilnosti.

U okviru otvorenja dodijeljena su i tri psa pomagača, čije je školovanje prošle godine financirao Grad Zagreb. Dva psa dobila su djeca – Laura Čolić, djevojčica s poremećajem autističnog spektra i blizanci s cerebralnom paralizom Renato i Leone Brašnih, a treći je pas otišao teško pokretnoj osobi na štakama Oliveru Kneževiću.

Kako se čulo, u novom će se prostoru, nakon otvorenja, održati Dan otvorenih vrata Udruge u okviru kojeg će biti predstavljene nove programske aktivnosti.


Gradske vijesti - 2016.