clanak False

Gradska slika zdravlja

U Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar danas je Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje prezentirao publikaciju Gradska slika zdravlja.
07.04.2009.


Na Svjetski dan zdravlja, u Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar predstavio je publikaciju Gradska slika zdravlja, izvještaj zdravstvenog stanja populacije koju je Ured izradio u sklopu projekta Zagreb – zdravi grad.
Prezentaciji je, među ostalima, prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić. Naglasivši da je zdravlje osnovno ljudsko pravo te da je nužno za društveni i ekonomski razvoj svake zajednice, ujedno je istaknuo da će gradska uprava i dalje posebnu skrb voditi o najranjivijim skupinama: djeci i mladima, invalidima, braniteljima, te građanima starije životne dobi. 

Publikacija sadrži brojne podatke o zdravlju građana i čimbenicima koji na njega utječu. Ti podaci bit će korisni za identificiranje problema kao i za definiranje daljnjih akcija, programa i projekata za njihovo postupno rješavanje, odnosno, poboljšavanje uvjeta za unapređivanje zdravlja građana. 

Grad Zagreb je među sedamdeset i pet najzdravijih i najhumanijih gradova na svijetu, istaknuo je pročelnik Šostar, a taj status nas, ujedno, zadužuje i postavlja nam nove zadaće i ciljeve u budućnosti, a dosadašnji rad, i dugogodišnje sudjelovanje u Europskom projektu zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije rezultirao je i time što je Zagreb prošle godine bio domaćin Međunarodne konferencije Zdravih gradova.


Gradske vijesti - 2009.