clanak False

Novi paviljoni u Studentskom naselju Stjepan Radić

Nakon pauze od punih 20 godina, danas je položen kamen temeljac za nova dva paviljona u Studentskom domu Stjepan Radić. Projekt financiraju u omjeru 50% Grad Zagreb, a ostatak Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilište u Zagrebu i Studentski centar.
09.04.2009.

Polaganjem kamena temeljca za izgradnju dvaju novih studentskih paviljona u Studentskom naselju Stjepan Radić, danas je počela realizacija Sporazuma o sufinanciranju gradnje što su ga prije osam mjeseci potpisali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bijeliš i ravnatelj Studenskog centra Niko Vidović.

Projekt je, naglašeno je, posebno značajan za Sveučilište i Grad Zagreb, jer je riječ o prvoj takvoj gradnji nakon punih 20 godina, a financirat će ga u omjeru 50% Grad Zagreb i 50% ostali partneri.

Kako se čulo, u dva paviljona moći će se smjestiti 450 studenata, a to će, uz već postojeće smještajne kapacitete naselja Stjepan Radić kao najvećeg studentskog naselja u Hrvatskoj, biti jedan pravi mali grad, ali sa znatno višim standardom nego dosad.


Gradske vijesti - 2009.