clanak False

Pazi snima se!

25.01.2013.


Ostvari svoje snove i maštu, iskoristi priliku i upoznaj glumce, redatelja, snimatelje! Prepusti se radoznalosti, te na jedan dan okusi pravi set i osjećaj se kao dio filmske ekipe! – poziv je to učenicima zagrebačkih osnovnih škola da se pridruže edukativnom programu Pazi snima se koji je, uz podršku Grada, nastao u suradnji gradskog Centra za kulturu i informacije Maksimir i produkcijske kuće Interfilm. Riječ je o novom filmu Zrinka Ogreste koji će u cijelosti biti sniman u Centru za kulturu Maksimir. 

Samom početku snimanja dugometražnoga igranog filma radnog naziva „2 i 2“, jer radnja traje dva sata i dvije minute, jutros je, zajedno sa školarcima i glumcima, prisustvovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši da uvijek rado podržava ovakve projekte koji su vezani uz edukaciju i dobrobit djece i mladih. Zadovoljan zbog toga što će program u konačnici obuhvatiti sve zagrebačke škole, gradonačelnik je dodao da će edukaciju do sredine veljače proći mališani osnovnih škola Remete, A. Starčevića, V. Žganca, Zapruđe, Horvati, Trnjanska, A. G. Matoš i Jelkovec. 

U najboljoj ste dobi za upoznavanje s filmom. U vašim godinama od oca sam dobio prvu kameru i tu se rodila ljubav. Danas sam režiser i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti – rekao je Zrinko Ogresta, koji zajedno s Ladom Kaštelan potpisuje scenarij. 

Inače, u suradnji sa školama, posjeti filmskom setu bit će otvoreni za školarce 25., 28. i 30. siječnja, te 1., 4., 6. i 8. veljače. Učenici će imati priliku iznutra vidjeti kako nastaje film u svim segmentima stvaranja, a osim što će događanja pratiti s pozornice ili iz tonske režije, dobit će i nezaboravno iskustvo upoznavanja i razgovora s članovima ekipe. 

Na kraju ugodnog druženja, redatelj Ogresta otkrio je da će se film zvati Projekcija, te pozvao gradonačelnika Bandića i njegove suradnike da se ponovno vide na projekciji Projekcije.


Gradske vijesti - 2013.