clanak False

Gradonačelnik primio predstavnike FIMBA-e

U povodu 6. maksi europskog košarkaškog prvenstva za veterane, gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce predstavnike FIMBA-e, tj. Europskog maksi-košarkaškog prvenstva te predstavnike ekipa koje sudjeluju na tom natjecanju.
22.07.2010.


U povodu 6. maksi europskog košarkaškog prvenstva za veterane, koje se od 17. do 25. srpnja održava u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce predstavnike FIMBA-e, tj. Europskog maksi-košarkaškog prvenstva te predstavnike ekipa koje sudjeluju na tom natjecanju.

Doista sam sretan i ponosan da u košarkaškom Gradu i košarkaškoj zemlji mogu pozdraviti veteranske košarkaške legende. Za popularizaciju košarkaškog sporta silno su važni i poticajni upravo ovakvi susreti veterana, koji su se ovih dana okupili u zagrebačkoj Areni, istaknuo je gradonačelnik Bandić te pozvao goste da se upoznaju s poviješću gradske palače.

U ime gostiju gradonačelniku grada domaćina zahvalili su se predsjednik FIMBA-e dr Ruben Rodriguez Lamas i predsjednik Europske organizacije FIMBA-e Juha Vettanen koji su mu, u znak sjećanja, poklonili košarkaški dres, plaketu njihove Organizacije te primjerke zlatne, srebrne i brončane medalje koje će se dijeliti najboljima.

Zagreb trenutno ugošćuje 93 ekipe iz 19 zemalja koje će kroz svih devet natjecateljskih dana održati ukupno oko 220 utakmica. Svim obožavateljima košarke ulaz na utakmice koje se održavaju u Areni, Domu sportova, KC Dražen Petrović i Kutiji Šibica je slobodan.


Gradske vijesti - 2010.