clanak False

Projekt Urbani vrtovi - uređenje i opremanje zajedničkih dijelova u Gradskim vrtovima

Na konferenciji za novinare najavljene su nove aktivnosti projekta Urbani vrtovi kojim se opremaju i uređuju zajednički dijelovi u Gradskim vrtovima.
09.04.2014.

Na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predstavnik Uprave 24 sata Renato Ivanuš i direktor Radija Kaj Drago Gradečak, kao organizatori, najavili su nove aktivnosti projekta Urbani vrtovi kojim se opremaju i uređuju zajednički dijelovi u Gradskim vrtovima.
 
Uz podršku sponzora, u planu je najprije uređenje zajedničkog prostora Gradskog vrta u Sesvetama, a slijedi Borovje i Stenjevec. Cilj projekta je, naglašeno je, omogućiti sugrađanima da uz koristan rad - proizvodnju vlastitog voća i povrća, slobodno vrijeme provode u zajedničkom druženju, odnosno spajanje ugodnog i korisnog. 

Gradonačelnik Bandić još je jednom najavio najnoviji, sedmi gradski vrt u Stenjevcu, za kojega je nedavno završen javni poziv, kao i proširenje postojećeg na Borovju. 

U Stenjevcu je pripremljeno 380 parcela, a vrt na Borovju dobit će još 800 novih parcela. Uređuju se i opremaju i tri manja vrta i to na području Sloboštine, Sesveta i u Prečkom, s daljnjih 150 parcela. Cilj nam je do kraja godine urediti ukupno još 2000 vrtnih parcela, te dodao da smisao vrtova nisu samo zdravi proizvodi u zdravom, ekološki osviještenom Zagrebu, oni su mnogo više, druženje i ljubav

Također se pohvalio kako je postao direktor Zadruge 40 vrtnih parcela na Savici: Moje kolege i ja zasadili smo na 2000 kvadratnih metara 15-ak kultura koje ćemo podijeliti s našim sugrađanima i siguran sam da ćemo ovim pozitivnim primjerom udruživanja u korisnoj aktivnosti pridonijeti daljnjem širenju zelenih oaza u cijeloj Hrvatskoj.


Gradske vijesti - 2014.