clanak False

Predstavnici HVIDR-e HVO Herceg Bosne kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi pripadnike HVIDR-e HVO Herceg Bosne, predvođene predsjednikom Draganom Radićem.
05.06.2014.

 

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi pripadnike HVIDR-e HVO Herceg Bosne, predvođene predsjednikom Draganom Radićem.


Kako se čulo u izjavi predsjednika Radića nakon sastanka, povod prijemu bila je zamolba HVIDRA-e za pokroviteljstvo tradicionalnih, 15. po redu, Športskih igara ratnih vojnih invalida HVO-a, što je zagrebački gradonačelnik prihvatio. Sportsko natjecanje održat će se krajem rujna u Drveniku, u organizaciji ove najveće i najbrojnije udruge branitelja proizašle iz Domovinskog rata, koja broji više od 5000 članova iz cijele Bosne i Hercegovine. Više od 300 invalida svake godine sudjeluje na Igrama u raznim sportskim disciplinama: utrci u invalidskim kolicima, streljaštvu, boćanju, kuglanju, pikadu, stolnom tenisu, šahu, ribolovu…


Sastanku su, uz gradonačelnika, prisustvovale i pročelnice Gradskog ureda za branitelje i Gradskog ureda za gospodarstvo Vesna Helfrih i Mirka Jozić, pročelnici Ureda gradonačelnika i Gradskog ureda za financije Miro Laco i Slavko Kojić te voditelj Odjela za ostvarivanje statusa i prava branitelja Miodrag Demo. Delegaciju branitelja, uz predsjednika HVIDRA-e HVO HB, činili su i predsjednik NO Ivica Penić, te članovi Pero Lujić i Mladen Šego.


Gradske vijesti - 2014.