clanak False

Kampanja "Darujmo ružičasti život"

Kod zagrebačkih fontana jutros je otvorena akcija Ružičasti mjesec i najavljena kampanja Darujmo ružičasti život i  Dan ružičaste vrpce.
30.09.2014.


Kod zagrebačkih fontana jutros je simboličnim uronom od minutu i deset sekundi u spomen na 1010 umrlih od raka dojke u 2013., višestruki svjetski rekorder u ronjenju na dah i ambasador tvrtke Solgar Goran Čolak otvorio Ružičasti mjesec u sklopu kampanje Darujmo ružičasti život, kojom se prikupljaju sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska

Akcije Ružičasti mjesec i Darujmo ružićasti život, u okviru koje će tijekom listopada tvrtka Solger od prodanih proizvoda Skin i Nails and Hair donirati 10 kuna Europi Donni Hrvatska, i tradicionalnu akciju Dan ružičaste vrpce, koja će se održati 4. listopada, podržao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Naglasivši vrijednost svakog života, gradonačelnik Bandić pozvao je sugrađane da se pridruže humanitarnim akcijama i tako daju svoj doprinos i pomognu u spašavanju života, podrže bolesne u borbi protiv ove bolesti i pridonesu preveniranju. 

Već više od godine i pol dana raznim akcijama, manifestacijama i kampanjama prikupljamo sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji bi olakšao i unaprijedio liječenje raka dojke, naglasila je predsjednica Udruge Europa Donna Hrvatska Vesna Ramljak. Umjesto 20 do 30 zračenja, koliko je uobičajeno prilikom liječenja, ovim aparatom zračenje se smanjuje na jedanput i to u tijeku operacije, ako bolest nije jako uznapredovala

U subotu, 4. listopada, u 10,00 sati, na Trgu maršala Tita, započinje središnje događanje – obilježavanje Dana ružičaste vrpce, dodala je Vesna Ramljak, u okviru kojeg ćemo od Trga maršala Tita do Cvjetnog trga šetnjom dati podršku onima koji boluju od raka dojke i obiteljima kojima je ova bolest oduzela najbliže.


Gradske vijesti - 2014.