clanak False

Na jesen počinju radovi na spajanju Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove

Današnji dan bit će urezan u povijest Zagreba, kao što će biti i dan kada će, negdje na jesen, početi radovi na produženju Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove - rekao je gradonačelnik Milan Bandić na jutrošnjem obilasku buduće dionice prometnice koja će, u konačnici, omogućiti bolju protočnost prometa na relaciji istok - zapad, ali i spojiti gradsko središte sa Sesvetama
20.01.2012.


Današnji dan bit će urezan u povijest Zagreba, kao što će biti i dan kada će, negdje na jesen, početi radovi na produženju Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove
- rekao je gradonačelnik Milan Bandić na jutrošnjem obilasku buduće dionice prometnice koja će, u konačnici, omogućiti bolju protočnost prometa na relaciji istok - zapad, ali i spojiti gradsko središte sa Sesvetama do kojih će se dolaziti za desetak minuta. 

Gradonačelnik je zahvalio svima u gradskoj upravi koji sudjeluju na pripremi i realizaciji ovog kapitalnog prometnog zahvata, koji je počeo 2003. uređenjem križanja Branimirove s Držićevom, nastavljen 2005. produženjem Branimirove od Držićeve do Zavrnice, da bi sada napokon, čišćenjem i pripremom za gradnju na dijelovima gdje su riješeni imovinsko pravni poslovi počela i zadnja faza radova procijenjene vrijednosti 20 milijuna kuna.

Za osam mjeseci tu će biti moderna prometnica s po dva prometna traka u oba smjera – najavio je gradonačelnik, naglasivši da radovi nisu krenuli ranije zbog imovinsko – pravnih problema koji su dosad riješeni na 65% obuhvata za koje je isplaćena naknada u iznosu od 41.572.066,13 kn. Kako se čulo, na sljedećoj sjednici Gradske skupštine naći će se prijedlog zaključka o daljnjoj kupoprodaji nekretnina, čija vrijednost iznosi  3.786.742,87 kn.Time bi u vlasništvu Grada bilo 68 % nekretnina potrebnih za izgradnju prometnice. Za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u pogledu preostalih nekretnina na trasi, prema procjenama sudskog vještaka u postupku osiguranja dokaza potrebno je isplatiti ukupno 24.405.288,20 kn.

Sve se odvija u skladu sa zakonom i propisanom procedurom, a na pitanje novinara o sudbini ljudi koji bez pravne osnove žive u barakama na trasi, gradonačelnik je odgovorio da nitko u ovom gradu nije, niti će biti bez krova nad glavom. Nije želio govoriti o detaljima jer, kako je rekao, radi se o sudbini ljudi, a ne o stvarima ni brojevima.

 POGLEDAJTE FOTO GALERIJU S GRADILIŠTA