clanak False

Opis poslova i podaci o plaći

22.03.2018.

OPIS POSLOVA I ZADATAKA:
 
- Obavlja jednostavnije poslove vezane za praćenje izvršenja Proračuna Grada Zagreba  u dijelu što se odnosi na plaće, naknade i druge dohotke.                                                
- Obavlja jednostavnije poslove vezane za obračun i isplatu drugih dohodaka posloprimaca u skladu sa zakonom, drugim propisima i aktima.                                                              
- Brine o ažurnosti i točnosti podataka fizičkih i pravnih osoba u dijelu što se odnosi na plaće i naknade, izrađuje potvrde o primanjima na zahtjev zaposlenika, te priprema podatke o isplaćenim plaćama i uplaćenim doprinosima za zaposlenike gradskih upravnih tijela.                         
- Obavlja pripreme za obustave na plaći po ovršnim rješenjima i ispravama te prati propise iz tog područja, obavlja godišnji obračun poreza, prireza i doprinosa u dijelu što se odnosi na plaće i druge dohotke.                                                                                                  
- Vodi trajne evidencije plaća i doprinosa uplaćenih temeljem drugih dohodaka te pomoćne knjige i pomoćne evidencije prema propisima za potrebe Odjela.                                               
- Surađuje s Poreznom upravom i drugim državnim i financijskim institucijama, s drugim gradskim upravnim tijelima na pripremi dokumentacije na temelju koje se obavljaju obračuni i isplate plaća, naknada i drugih dohodaka, te obavlja i druge poslove po nalogu.                      
 
           
PODACI O PLAĆI:
 
Osnovna plaća je umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta – 1,83 i osnovice za izračun plaće u visini od 4.893,00 kn bruto, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.