clanak False

Održana 3. radionica u sklopu EU projekta proGIreg Sljeme Sesvete

07.11.2019.
Od 06. do 07. studenog u sklopu projekta proGIreg Sljeme Sesvete u Sesvetama se, u koordinaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, održala 3. radionica Kodizajna. Na radionici sudjeluju predstavnici Grada Zagreba, lokalni partneri, predstavnici grada Torina te ICLEI-a, kao i svi relevantni dionici EU projekta proGIreg. Cilj održavanja ove treće radionice jest uspostavljanje zajedničke suradnje putem koje će se provesti planirane projektne aktivnosti.

Radionica se održava u Info centru projekta, za potrebe kojeg je uređen interijer te nabavljena oprema nužna za funkcioniranje, a sve iz programa Obzor 2020, odnosno sredstvima Europske Unije. Ovime se još jednom naglašava važnost participacije kao i međuinstitucionalne suradnje i želje za što uspješnijim implementiranjem kako projektnih aktivnosti tako i ostalih projekata važnih za Sesvete.

Prva radionica održana je početkom prosinca prošle godine, a druga u svibnju ove godine i na njima se zajedničkim radom ocrtala vizija Sesveta kroz projekt za razdoblje do 2030., te se osmišljao način na koji se ta vizija može najuspješnije ostvariti, na dobrobit lokalne zajednice i Grada.

Cilj jest da taj proces prijeđe iz faze planiranja u fazu zajedničke provedbe koja je na neki način već i započela uređenjem Info centra. Poseban naglasak stavljen je na projekt terapijskog vrta, koji će donijeti veliku društvenu korist lokalnoj zajednici te nastaviti transformaciju pilot područja Sljeme Sesvete uz inovacije i rješenja temeljena na prirodi (NBS Natural Based Solutions).

Aktivnosti