clanak False

Posjet delegacije Moldove i predstavljanje aktivnosti Grada Zagreba iz područja prostornih podataka

17.06.2022.

U srijedu 8. lipnja 2022. u prostoru ZgForuma predstavnici Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje primili su delegaciju iz Republike Moldove i održali prezentaciju najvažnijih aktivnosti i projekata iz područja prostornih informacija i podataka u Gradu Zagrebu. Posjetu je organizirala Državna geodetska uprava RH u sklopu twinning projekta „Poboljšanje usluga prostornih podataka u Republici Moldovi u skladu s EU standardima“.
 

Projekt financira Europska unija kroz twinning instrument za institucionalnu suradnju kojim države članice EU-a pružaju pomoć državama korisnicama pri izgradnji i jačanju administrativnih kapaciteta njihove javne uprave radi prijenosa znanja u primjeni i provedbi pravne stečevine EU-a ili njihovoj pripremi za članstvo u EU-u.
 

Grad Zagreb je prepoznat kao jedan od najznačajnijih subjekata Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP) koja se u gradskim upravnim tijelima, trgovačkim društvima i ustanovama implementira na lokalnoj razini u okviru projekta Zagrebačke infrastrukture prostornih podataka (ZIPP). Koordinator aktivnosti iz područja prostornih informacija u gradskoj upravi je Sektor za strategijske informacije i istraživanja Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.


Aktivnosti