clanak False

Održana radionica „Strateško razvojno planiranje i održiva mobilnost“

18.09.2019.

U sklopu aktivnosti ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti u ZgForumu, Gajeva 27, u ponedjeljak, 16. rujna 2019., u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada te u suradnji sa Sektorom za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te Fakultetom prometnih znanosti, Zavodom za gradski promet održana je radionica "Strateško razvojno planiranje i održiva mobilnost".

Neke ključne teme o kojima se raspravljalo jesu Masterplan prometnog sustava; uloga pješačkog prometa u SUMP-u; urbana mobilnost – danas i sutra; mobilnost kao dio integriranog urbanog razvoja Urbane aglomeracije Zagreb; sigurnost biciklista kao preduvjet održive urbane mobilnosti.

Ovim putem Vas također pozivamo na radionicu „Greenway“ koja će se održati u četvrtak, 19. rujna 2019,. s početkom u 10:00 sati u prostoru ZgForuma, Gajeva ulica 27, Zagreb, a radi upoznavanja s mogućnošću razvoja biciklističke infrastrukture i povezivanja na „Greenway“ – državnu biciklističku rutu br. 2.

Osim navedenih radionica, u ZgForumu će se kroz trajanje Europskog tjedna mobilnosti provoditi anketiranje građana o samom ETM-u, te prometnom sustavu Grada Zagreba, a djelatnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada će sudjelovati na Zagrebačkoj žbici, koja se održava 22. rujna 2019. godine.

Više o Europskom tjednu mobilnosti saznajte putem poveznice.


Aktivnosti