clanak False

Radionica „Strateško razvojno planiranje i održiva mobilnost“ u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

13.09.2019.
U sklopu aktivnosti ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti u ZgForumu, Gajeva 27, u ponedjeljak 16. rujna 2019. od 11:00 do 14:30 sati u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada te u suradnji sa Sektorom za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te Fakultetom prometnih znanosti, Zavodom za gradski promet održat će se radionica "Strateško razvojno planiranje i održiva mobilnost".

Neke ključne teme o kojima će se raspravljati jesu Masterplan prometnog sustava; uloga pješačkog prometa u SUMP-u; urbana mobilnost – danas i sutra; mobilnost kao dio integriranog urbanog razvoja Urbane aglomeracije Zagreb; sigurnost biciklista kao preduvjet održive urbane mobilnosti.

Osim navedene radionice, u ZgForumu će se kroz trajanje Europskog tjedna mobilnosti provoditi anketiranje građana o samom ETM-u, te prometnom sustavu Grada Zagreba, a djelatnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada će sudjelovati na Zagrebačkoj žbici, koja se održava 22. rujna 2019. godine.
 
Program radionice možete preuzeti ovdje.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom. Grad Zagreb je od 2001. uključen u obilježavanje Dana bez automobila, a osamnaestu godinu za redom organizira sedmodnevni program aktivnosti, zadovoljavajući kao 'zlatni sudionik' sva tri kriterija. S ponosom ističemo da je 2008. i 2011. uvršten među finaliste, dok je 2012. godine osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu Mobility Award 2012.

Više o Europskom tjednu mobilnosti saznajte pomoću poveznice.

Aktivnosti