clanak False

Projekt GENPROCURE

12.10.2023.
Grad Zagreb, kao partner, sudjeluje u projektu „GENPROCURE - Gender Equality in public Procurement“ („GENPROCURE - Ravnopravnost spolova u javnoj nabava) koji je prijavljen u okviru Programa URBACT IV (2021-2027), financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vodeći Partner na Projektu je općina Vila Nova de Famalicăo (Portugal), a uz Grad Zagreb partneri na Projektu su i Grad Koszalin (Poljska), Satu Mate County Intercommunity Development Association (Rumunjska), općina Messina (Italija), općina Ibrany (Mađarska), općina Alcoy (Španjolska), općina Umea (Švedska) i odjel za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona (DDIP ZDC).
 
Projekt je usmjeren na rodno osjetljivu javnu nabavu i razvoj integriranih akcijskih planova koji nastoje ukazati kako rodna ravnopravnost može postati ključni dio donošenja odluka o nabavi. Također, predmetna Mreža za planiranja aktivnosti izravno je povezana sa širim ciljevima URBACT programa koji je usmjeren na promociju održivog urbanog razvoja i razmjenu dobre prakse između gradova i regija unutar tematskih mreža.
 
Ukupna vrijednost Projekta iznosi 847.160,00 eura. Udio Grada Zagreba u ukupnom proračunu projekta iznosi 74.640,00 eura, iznos koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 59.712,00 eura, dok preostali dio od 14.928,00 eura osigurava Grad Zagreb iz vlastitih sredstava. Projekt se provodi od lipnja 2023. godine do prosinca 2025. godine
 
U četvrtak, 12. listopada 2023. Grad Zagreb su posjetili vodeći stručnjak mreže, Matthew Baqueriza-Jackson i predstavnik glavnog partnera, Vitor Manuel Moreira te je tom prigodom održana radionica u prostoru ZgForuma, Gajeva 27, na temu rodne ravnopravnosti u javnoj nabavi.
 
Na radionici su sudjelovali predstavnici civilnog društva, privatnog sektora, savjetnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, predstavnik Gradske skupštine Grada Zagreba te članovi projektnog tima Grada Zagreba.

Cilj radionice bio je odrediti i definirati sve dionike ključne za postizanje rodne jednakosti u postupcima javne nabave kao i detektirati uzroke i posljedice rodne nejednakosti u postupcima javne nabave.

Aktivnosti