clanak False

Pozivnica - 90 godina gradske statistike Grada Zagreba

06.06.2019.

Pozivamo Vas na svečano obilježavanje 90 godina gradske statistike Grada Zagreba u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada. Otvorenje svečanosti predviđeno je za petak, 7. lipnja 2019. u 10:00 sati u Gradskoj skupštini (dvorana A) u Ulici sv. Ćirila i Metoda 5, Zagreb.

Na svečanosti će sudjelovati uvaženi stručnjaci iz područja statistike, uprave, znanosti i gospodarstva. Tom prigodom će se održati stručna izlaganja o povijesnom razvoju, stanju i planovima razvoja gradske statistike. Također će, uz prigodni kulturno-umjetnički program, biti dodijeljena prigodna priznanja.

Prvo gradsko tijelo zaduženo za poslove prikupljanja, obrade i diseminacije statističkih podataka o gradu Zagrebu osnovano je 25. svibnja 1929. godine te se ove godine obilježava 90 godina od njegova osnutka. Poslovi gradske statistike danas se obavljaju u okviru djelokruga Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Sektora za strategijske informacije i istraživanja, Odjela za statistiku.

Više o gradskoj statistici saznajte putem: https://www.zagreb.hr/statistika/30


Aktivnosti