clanak False

Drugi studijski posjet u sklopu projekta Remote Healthcare for Silver Europe – CARES

17.01.2024.
Dana 22. i 23. studenog 2023. godine u sklopu projekta Remote Healthcare for Silver Europe – CARES u kojem Grad Zagreb sudjeluje kao jedan od partnera, članovi tima Šani Samardžić i Sergej Šimpraga sudjelovali su na drugom studijskom posjetu u Bordeauxu, Francuska. Studijski posjet je organizirao partner na projektu Gérontopôle Nouvelle-Aquitaine, javna institucija namijenjena poticanju i podršci projektima poboljšanja dobrog starenja, temeljenog na metodama partnerstva i otvorene inovacije pozicioniranjem što bliže korisnicima.

Cilj studijskog posjeta je bio razmijeniti iskustava, prezentirati primjere dobrih praksi u e-zdravlju u regiji Nouvelle-Aquitaine, dobiti informacije o zdravstvenom sustavu u Francuskoj te uvid u izazove u e-zdravlju za starije osobe.

U ime Grada Zagreba u posjetu je sudjelovala i predstavnica lokalne grupe dionika Saša Radić iz Ustanove za zdravstvenu njegu u kući, koja ima višegodišnje iskustvo u radu sa starijim osobama, osobama s demencijom i bogato iskustvo u području telenjege  što je i fokus ovog projekta te predstavila primjer dobre prakse koji se provodi u Ustanovi za njegu u kući.
 
U sklopu studijskog posjeta održan je i sastanak svih partnera na kojem su izvijestili i o provedenim aktivnostima u 1. semestru te se razgovaralo o aktivnostima koje predstoje u narednom periodu.