clanak False

Objavljen je 2. Newsletter u sklopu projekta Remote Healthcare for Silver Europe - CARES

08.03.2024.
U sklopu projekta Remote Healthcare for Silver Europe - CARES objavljen je 2. Newsletter u kojem ćete pronaći informacije o provedenim aktivnostima u drugom semestru provedbe projekta koje uključuju drugi studijski posjet i sastank projektnih partnera u organizaciji partnera Gérontopôle Nouvelle-Aquitaine i regije Nouvelle-Aquitaine iz Francuske. Studijski posjet i sastanak održani su u Bordeauxu, Francuskoj od 22. do 23. studenog 2023., gdje su  provedene aktivnosti razmjene iskustava te prezentirani primjeri dobrih praksi za starije osobe u e-zdravlju koji se provode u francuskoj regiji Nouvelle-Aquitaine.
 
Newsletter donosi i dva priloga: "E-health Revolution: Enhancing seniors'quality of life" koji opisuje utjecaj suvremene tehnologije koja starijim osobama olakšava pristup zdravstvenoj skrbi i pruža podršku u svakodnevnim aktivnostima i “Introducing TeleCOPD – COPD management through telemedicine” danskog partnera koji opisuje inovativan pristup potpore osobama koje boluju od kronične opstruktivne plućne bolesti – KOPB te primjer dobre prakse francuskog partnera pod nazivom “Paaco-Globule: the Nouvelle-Aquitaine digital healthcare coordination service“ koji predstavlja dobru praksu optimiziranja koordinacije njege svih formalnih njegovatelja u zdravstvu regije Nouvelle-Aquitaine, predstavljenu na drugom studijskom posjetu partnera.
 
Grad Zagreb sudjeluje kao partner na projektu CARES koji se provodi u sklopu programa „Interreg Europe“ 2021.-2027. Na projektu sudjeluje ukupno sedam partnera, a voditelj projekta je Regija Kujawsko-Pomorskie iz Poljske. Ostali partneri na projektu su Gérontopôle Nouvelle-Aquitaine iz Francuske, Southern Denmark Region iz Danske, The R&D Center the Municipality of Linköping iz Švedske, Pademontana ULSS7 Agency iz Italije, Aragón Healthcare Service iz Španjolske, Grad Zagreb, te dva pridružena partnera Nouvelle-Aquitaine Region iz Francuske i Veneto Region iz Italije.
 
Cilj projekta je unaprjeđenje lokalnih i regionalnih politika odgovornih za modernizaciju implementacije sustava korištenjem inovativnih rješenja tele-njege i telemedicine njihovim izmjenama ili poboljšanjem, prema implementaciji sustavnih rješenja temeljenih na suvremenim telemedicinskim rješenjima dostupnim na tržištu.
 
Trajanje projekta je od 1.3.2023. do 31.5.2027. godine.
 
 
2. Newsletter projekta CARES je dostupan na sljedećoj poveznici 
 
Sve ostale informacije o projektu CARES možete naći na https://www.interregeurope.eu/cares