clanak False

Izgradnja III. etape Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove (u pripremi)

19.04.2017.

 Programom gradnje i rekonstrukcije javnih cesta i objekata javnog gradskog prometa u Gradu Zagrebu u 2012. godini predviđena je izgradnja spoja preostalog dijela produžene Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove. Ukupna dužina zahvata je 320 m. Izgradnji će se, zbog nepotpuno riješenih imovinsko-pravnih odnosa, pristupiti etapno na način da će se ove godine izgraditi samo jedan kolnik sa po jednom prometnom trakom u svakom smjeru, pješačkom stazom, javnom rasvjetom i semaforskom instalacijom.

Izgradnjom navedene prometnice napravit će se logičan spoj Branimirove ulice sa „novom“ Branimirovom sve do Dubrave, kojom bi se u kontinuitetu vodio promet od Trga kralja Tomislava (Glavni kolodvor) sve do Zagrebačke ulice u Dubravi. Na zapadnom dijelu dionice nalazi se križanje s Ulicom Zavrtnica a na istočnom dijelu križanje s Heinzelovom. Unutar koridora planirane prometnice već ranije je, u sklopu izgradnje druge faze Branimirove ulice od Ulice Crvenog križa do Zavrtnice, izgrađen novi kolektor koji je spojen na postojeći kolektor u Heinzelovoj ulici.
Radovi izgradnje navedene dionice Branimirove ulice započeti će odmah po ishođenju svih potrebnih dozvola sa predviđenim rokom građenja od 60 dana. Vrijednost radova je oko 10.420.000,00 kuna.