clanak False

Radnička cesta od Ulice grada Vukovara do Heinzelove

19.04.2017.

Radnička cesta od Ulice grada Vukovara do Heinzelove ulice duljine je 675 m i širine koridora cca 49 – 56 m. Unutar koridora Radničke ceste projektiran je glavni kolnik s obostrano položenim parkirališnim površinama, posebno izdvojena parkirališta duž sjevernog koridora ceste te obostrano nogostupi s biciklističkim stazama.
Glavni kolnik Radničke ceste sastojat će se od dvosmjernog kolnika s po dva vozna traka, svaki širine 3 m, za svaki smjer te obodno obostrano postavljenim trakama za parkiranje pod kutom od 45˚. Ukupno su projektirana 542 parkirališna mjesta.
U zoni zahvata, kroz dosadašnje aktivnosti prethodnih godina, položen je plinovod, vodovod, dio DTK i elektroenergetskih instalacija, te je izgrađen i kolektor. Još je potrebno izgraditi prometnicu sa sustavom oborinske odvodnje, javnu rasvjetu, dio DTK i elektroenergetske instalacije (srednjenaponske, niskonaponske i 110 kV) u južnom pojasu koridora Radničke ceste, te semaforizirati raskrižja. Cijela zona zahvata će biti i hortikulturno uređena.

U tijeku je izgradnja prometnice sa sustavom oborinske odvodnje, javnom rasvjetom, dio DTK i elektroenergetske instalacije (srednjenaponske, niskonaponske i 110 kV) u koridoru Radničke ceste te semaforizacija raskrižja. Cijela zona zahvata će biti i hortikulturno uređena.

Radovi na rekonstrukciji započeli su 4. srpnja 2012 godine. Radovi će se cijelo vrijeme izvoditi uz odvijanje prometa s manjim ograničenjem, a predviđeno je da se dovrše u roku od 4 mjeseca. U prvoj fazi izgraditi će se prometnica, a zatim posebno parkiralište koje se nalazi na trasi postojeće privremene prometnice. Do sada je izgrađen veći dio oborinske kanalizacije prometnice, postavljena je većina rubnjaka a u tijeku su radovi na izgradnji konstrukcije prometnice.

U sklopu rekonstrukcije Radničke ceste od Vukovarske do Heinzelove ulice, a u cilju povećanja propusne moći i sigurnosti prometa, obavljeni su i radovi na izvanrednom održavanju na dijelu Radničke ceste od raskrižja Radnička cesta – Zaharova – Zoranićeva do Vukovarske ulice.
Radovi na izvanrednom održavanju Radničke ceste od Ulice grada Vukovara do Zaharove izvedeni su sa ciljem da se poboljšaju prometno-tehnički elementi prometnice, poveća propusna moć i sigurnost prometa. Radovima je bilo obuhvaćeno proširenje od 3 m privoza Radničke ceste na Ulicu grada Vukovara u dužini od cca 120 m. Na taj način dobivena je još jedna prometna traka za lijevo skretanje te je time povećana propusna moć na izlazu iz Radničke ceste za 50%.
Ujedno je temeljito rekonstruirano raskrižje Radničke ceste Zaharove i Zoranićeve ulice, na način da je postojeće četverokrako asimetrično raskrižje preoblikovano u roto-raskrižje što će znatno pridonijeti povećanju propusne moči i sigurnosti prometa.
Na dijelu Radničke ceste između roto-raskrižja i početka razvrstavanja prometnih traka pred raskrižjem s Ulicom grada Vukovara temeljito je obnovljen asfaltni zastor u duljini od 300 m. Ukupno je izgrađeno i obnovljeno preko 7.000 m2 prometnice.
Tijekom radova na prometnici obavljeni su i radovi na dijelu komunalnih instalacija.
Kompletno je obnovljena javna rasvjeta, a na sjevernoj pješačkoj stazi uz drvored na parkiralištu izgrađena je nova javna rasvjeta.
Na čitavoj zoni zahvata izvedena je nova prometna signalizacija, uz izmijenjenu regulaciju prometa, a optimalizirana je i samaforska regulacija prometa. Obavljeni su i radovi na hortikulturnom uređenju rekonstruiranog dijela prometnice.
Radovi na izvanrednom održavanju Radničke ceste od Zaharove do Vukovarske započeli su 20.07.2012., a završeni 11.08. 2012. godine.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji i proširenju Radničke ceste od Ulice grada Vukovara do Heinzelove ulice i izvanrednom održavanju Radničke ceste od Ulice grada Vukovara do Zaharove ulice iznosi cca 30.000.000,00 kn. 
 

Pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA