clanak False

18. Zagreb Film Festival održat će se u potpunosti online

28.10.2020.

U svjetlu stalnog porasta broja novozaraženih koronavirusom te s ciljem očuvanja zdravlja publike i festivalske ekipe, Zagreb Film Festival svoje će osamnaesto izdanje u potpunosti održati online, na platformama kinoeuropa.hr te croatian.film. 

18. Zagreb Film Festival održat će se prema ranije najavljenim datumima, od 8. do 15. studenog. Filmovi iz Glavnog programa – dugometražne te kratkometražne konkurencije i programa Ponovno s nama, te iz popratnih programa Velikih 5 i Festivali pod reflektorom bit će prikazani na kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice na platformi croatian.film. Online će se održati i program INDUSTRIJA, namijenjen filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti.

U glavnom programu dugometražnog filma ove godine gledamo već otkrivene naslove, laureata Venecije, srpski film Oaza u režiji Ivana Ikića te poljski film Influencerica, zanimljivu studiju karaktera superuspješne fitnes-motivatorice u režiji Magnusa von Horna, program Ponovno s nama među ostalima donosi nove filmove Rúnara Rúnarssona (Jeka) i Radua Judea (Velika slova), a Velikih 5 ostvarenja iz najvećih europskih kinematografija, nove filmove Christiana Petzolda (Undine), Gabrielea Muccina (Najljepše godine) i Rodriga Sorogoyena (Madre).

Kompletan natjecateljski i popratni program 18. Zagreb Film Festivala bit će objavljen 3. studenog. Više informacija o festivalu dostupno je na www.zff.hr.


Aktualno