clanak False

Program “Zvuk u animiranom filmu i filmu“

24.05.2022.
U tijeku je drugo izdanje Animacije danas, programa namijenjenog profesionalcima, amaterima i ljubiteljima animacije. “Zvuk u animiranom filmu i filmu“, drugi u nizu razgovora, održat će se u nedjelju 29.5.2022. u 20:00 sati, u Cafe baru Botaničar (Trg Marka Marulića 6, Zagreb).

Kako zvuk doprinosi sveobuhvatnoj kreaciji animiranog filma kao umjetničke forme te koliki je njegov upliv na sveukupnu atmosferu filma otkrit će nam  Dubravko Robić, skladatelj, producent i sound designer Robson studia. Razgovarat ćemo o ulozi zvuka i glazbe u animaciji, o snimanju foleya, o storytellingu kroz zvuk. Saznat ćemo kako se postiže dramaturgija, kako se zvukom iskazuju emocije i uspješno uspostavlja omjer zvuka i glazbe, odnosno kada uključiti ili ne uključiti zvuk onoga očitog ili vizualno predočenog. Razmotrit ćemo različite vidove i metode uspješnih suradnji između autora filma i osobe koja je zadužena za glazbu i zvuk.Voditeljica ovogodišnjeg izdanja Animacije danas je animatorica, ilustratorica i dizajnerica, Petra Zlonoga.

Program Animacija danas organizira AM centar audiovizualne umjetnosti i multimedije u suradnji s umjetničkom organizacijom Pulpa i Cafe barom Botaničar.
Realizaciju Programa financijski podupiru Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Sve o programu i rasporedu događanja možete pratiti na službenim web stranicama AM centra
 

Aktualno