clanak False

Odabrani članovi Radne grupe za izradu Prijedloga Plana razvoja kulture Grada Zagreba

09.11.2022.
Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo u srpnju je raspisao Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u radu Radne grupe za izradu Prijedloga Plana razvoja kulture Grada Zagreba. Javni poziv bio je otvoren do 5. rujna 2022.  i na njega su stigle 74 prijave.
 
Radna grupa osniva se s ciljem stručnog doprinosa kulturnih djelatnika, umjetnika i drugih stručnjaka u procesu izrade Prijedloga Plana razvoja kulture Grada Zagreba, a od ukupnog broja prijavljenih na prijedlog Povjerenstva za izbor članova radne grupe odabrano je 40 članova.
 
Radnu grupu čine osobe odabrane putem Javnog poziva, pojedini članovi Radne skupine za kulturnu politiku i kulturni razvoj Grada Zagreba, članovi kulturnih vijeća Grada Zagreba i službenici Gradskog ureda. 
 
Rad u Radnoj  grupi organizira se u radnim timovima podijeljenim u  pet područja: Umjetničko stvaralaštvo  – grad imaginacije, inovacije i eksperimenta, Zajednica i sudjelovanje – uključiva i otporna kultura, Održiva urbana transformacija i razvoj – kulturna baština, umjetnost, kreativne industrije i kulturna infrastruktura za grad budućnosti, Kultura, odgoj i obrazovanje – kultura za napredna znanja, nove vještine i kritičko mišljenje i Zagrebačka kultura u međunarodnom kontekstu – grad kao čvorište kultura. 
 
Zahvaljujemo na velikom interesu za ovaj Javni poziv. U cilju operativnosti rada timova broj članova pojedinih timova je limitiran te stoga nisu mogli biti odabrani svi prijavljeni. Pri odabiru članova vodilo se računa o zastupljenosti stručnjaka iz različitih područja, organizacija i s različitim iskustvima, a temeljem sadržaja njihovih prijava.
 
U daljnjem tijeku izrade Plana predviđamo i uključivanje šire javnosti i ostalih kandidata koji su se prijavili na Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u radu Radne grupe za izradu Prijedloga Plana razvoja kulture Grada Zagreba.
 
Popis imenovanih članova Radne grupe/timova dostupan je na poveznici ovdje.
 

Aktualno