clanak False

Advenski program u centrima za kulturu

12.12.2022.
Zagrebački centri za kulturu pripremili su brojne adventske programe kako za djecu tako i za odrasle. Uz radionice, božićne sajmove u ponudi su i koncerti s prigodnim božićnim repertoarom i napjevima.

Porgram  KNAPov Božić održat će se 15.12.2022. od 17 do 21 sat uz bogat besplatan program za sve posjetitelje. Program će započeti u 17 sati s Last minute Božićnim sajmom, gdje će se predstaviti polaznici likovnih radionica, učenici okolnih škola, razni umjetnici i OPG-ovi iz kvarta i okolice. Zatim će u kazališnoj dvorani polaznici plesnog i dramskog studija predstaviti svoje programe i što su sve naučili u ovom prvom polugodištu. U dvorištu Centra zapjevati će dječji zbor KIKIĆI i zbor glazbene škole Zlatko Baloković, a za najmanje su pripremili besplatnu predstavu "Pahuljaste", Božićnu kreativnu familiju i poštanski ured Sjevernog pola, gdje će moći zajedno s roditeljima izraditi ukras za vrata ili bor i napisati svoje pismo Djedici.

Više programa organizirano je i u Centru mladih Ribnjak gdje će se održati 17. prosinca održati  „Božićni koncert So do orkestra Ribnjaku na dar“, te  „Odvalimo SE poezijiom“ – humanitarni pjesnički buvljak.  Od 16 do 18 sati organizirana je  Likovnica – Eve Herceg, radionica izrade ukrasa za bor.  U 18 sati na rasporedu je Božićni koncert Glazbenih staza (ansambl klasične glazbe) u sklopu Hurtoka. Porgram na Ribnjaku nastavlja se i 18. prosinca kada će se uz program „Zagreb otvoreni grad“ obilježiti Međunarodni dan migranata.

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca najavljuje bogat program tijekom prosinca i početka siječnja koji uključuje brojne kreativne radionice za djecu i predavanja namijenjena odraslima. U utorak, 13. prosinca u Knjižnici Kajfešov brijeg održat će se predavanje . Adventski i božićni običaji zagrebačkog Prigorja, više radionica održat će se u sklopu programa Kvartovski medijski kultivator, a krajem prosinca počet će i program Kreativni praznici u Cesarcu u sklopu kojega će se održati racionice reciklaže, likovne radionice i lutkarske radionice za djecu.
 
KRAP - novogodišnja radionica za školarce održat će se i u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Besplatne likovno-scenske radionice uz ples i glazbu na rasporedu su 27. i 28. prosinca 2022. od 10:00 do 12:30 sati. Pripremite se za novogodišnju noć, s vašim voditeljicama, kroz dvodnevnu radionicu u organizaciji  udruge Pokret. Također, Centar za kulturu i informacije Maksimir i ove blagdane organizira „Božićni robot party“, koji će se u suradnji s Laboratorijem za robotiku i inteligentne sustave upravljanje (LARICS) zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva održati u utorak, 13. prosinca 2022.

Veliki Božićni koncert „Tri soprana ONE” održat će se 16.12.2022. u 19,00 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Posjetitelji će moći uživati u prigodnom adventskom programu sastavljenom od najljepših hrvatskih i stranih božićnih pjesama kao što su Tiha noć, sveta noć, White Christmas i O Tannenbaum.

Već tradicionalno u ove predblagdanske dane Centar za kulturu Trešnjevka  pripremio je  besplatne adventske radionice. Pozivaju djecu i obitelji da udruže snage i zajednički izrade božićne ukrase i začine čaroliju nadolazećih blagdana svojom kreativnošću. Radionica će se održati u sklopu manifestacije Advent na Knežiji 17.12.2022. u Mjesnom odboru Knežija, Albaharijeva ulica 2.  Također, organizirana je i božićna radionicu Licitarsko srce, koja će se održati u Društvenom domu Prečko 13.12.2022. u 18 sati.  U CekaTe-u održat će se i Božićni koncert u nedjelju, 18. prosinca, a prigodan adventski program završiti će besplatnom šetnjom Predbožićna dijagonala koja će se održati 23. prosinac.

Kulturni centar Travno organizira dva božićna koncerta. Koncert Srićna noć je prispila održat će se u Crkvi svetog Ivana Nepomuka u Lučkom u subotu, 17.12.2022. u 18.30 sati. Nastupaju  vokalni ansambl Zwizde i Muška vokalna skupina Sinovi atara.  Drugi koncert klasičnih i tradicijskih božićnih skladbi u izvedbi Valentine Fijačko Kobić, Helene Lucić Šego i Josipe Leko održat će se u Crkvi sv. Luke evanđelista u Travnom.  Za najmađe posjetitelje u KUC-u Travno organizirali su i predstavu za djecu Božićna potraga koja će se održati  u ponedjeljak  19.12.2022. u 18.00 sati.

Bogat program pripremili su i u Narodnom sveučilištu Sesvete. U utotak, 13. prosinca na rasporedu je predstava za djecu Tri kralja. Besplatne adventske radionice i predstava za djecu Vještica Zločkoslava i Djed Mraz održat će se 17.12., dok je 19.12. na rasporedu opereta Šišmiš.

Brojne kreativne radionice održat će se u prosincu i u Narodnom sveučilištu Dubrava kao i Božićni koncert KUD-a Zorja koji je na rasporedu 15.12. Koncert, filmska matineja te kazališna predstava i jreativne radionice održat će se 17.12. u sklopu festivala „Ukrajinski Božić“, a advenski program u Dubravi zaokružiti će glazbeno-poetska manifestacija  'Ususret Božiću', voditeljice Lidije Puđak i Ljiljane Lipovac koja se održava 20.12, kao i koncert tradicijskih božićnih napjeva Hrvatske na kojem će nastupiti Folklorni ansambl  SKUD-a Ivan Goran Kovačić koji će se održati 21.12.
 
Pučko otvoreno učilište Zagreb organizira adventske štenje od koji će se prva održati u petak, 16. prosinca i u sklopu koje je oraganiziran razgled Hrvatske kuće Materina priča. Druga šetnja previđa obilazak Galerije Mijo Kovačić. Više informacija o šetnjama i programima dostupno je na poveznici ovdje.

Aktualno