clanak False

Održan sastanak s ravnateljima i ravnateljicama ustanova u kulturi

08.09.2023.
U organizaciji Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo u četvrtak, 7. rujna 2023. održan je u Gradskoj knjižnici grada Zagreba sastanak s ravnateljima i ravnateljicama ustanova u kulturi kojima je osnivač Grad Zagreb.

Pročelnica Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Emina Višnić upoznala je ravnatelje ustanova s aktualnim temama te najavila planove za naredno razdoblje.Prema riječima pročelnice Višnić u protekle dvije godine stabilizirane su gradske financije te plaćanja ustanovama više ne kasne, u tijeku su pregovori vezani za potpisivanje novih dodataka Kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba, a bolja je i situacija sa zapošljavanjima.

„ U ovoj godini od 116 zahtjeva za zapošljavanjem koji su došli na naš Ured izdane su 102. suglasnosti“, rekla je pročelnica Višnić.

Na sastanku se razgovarali i o obnovi svih ustanova nastradalih u potresu kao i o planu Kapitalnih ulaganja u nadolazećem razdoblju. „ Nedavno je dovršena prva faza konstrukcijske obnove Muzeja za umjetnost i obrt, a uskoro kreće i obnova Umjetničkog paviljona“ istaknula je Višnić.

Najavila je i kako je u završnoj fazi izrada strateškog dokumenta „Programa razvoja kulture Grada Zagreba do 2030.“ , a koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

Aktualno