clanak False

Počeli sastanci članova Radnih grupa za izradu Prijedloga Plana razvoja kulture Grada Zagreba

12.12.2022.
Članovi Radnih grupa za izradu Prijedloga Plana razvoja kulture Grada Zagreba u ponedjeljak, 12. prosinca započeli su sa prvim sastancima.

Sastanci radnim timovima koji su  podijeljeni u  pet područja: Umjetničko stvaralaštvo  – grad imaginacije, inovacije i eksperimenta, Zajednica i sudjelovanje – uključiva i otporna kultura, Održiva urbana transformacija i razvoj – kulturna baština, umjetnost, kreativne industrije i kulturna infrastruktura za grad budućnosti, Kultura, odgoj i obrazovanje – kultura za napredna znanja, nove vještine i kritičko mišljenje i Zagrebačka kultura u međunarodnom kontekstu – grad kao čvorište kultura, održavaju se u Centru mladih Ribnjak.

Radnu grupu čine osobe odabrane putem Javnog poziva, pojedini članovi Radne skupine za kulturnu politiku i kulturni razvoj Grada Zagreba, članovi kulturnih vijeća Grada Zagreba i službenici Gradskog ureda.  Tijekom procesa izrade plana održat će se ukupno četiri sastanka radnih timova te tri radionice u kojima će sudjelovati svi radni timovi a vodit će ih Institut za razvoj i međunarodne odnose.
 
U daljnjem tijeku izrade Plana predviđamo i uključivanje šire javnosti i ostalih kandidata koji su se prijavili na Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u radu Radne grupe za izradu Prijedloga Plana razvoja kulture Grada Zagreba.

Konačni tekst Plana razvoja kulture Grada Zagreba na kraju procesa donosi Gradska skupština Grada Zagreba. 

Aktualno