clanak False

Muzej grada Zagreba organizira stručni skup i prigodnu izložbu “Od magnitude do intenziteta“

15.03.2022.
U povodu obilježavanja druge obljetnice potresa u Zagrebu koji se dogodio 22. ožujka 2020., Muzej grada Zagreba u suradnji s Geofizičkim odsjekom PMF-a, Sveučilište u Zagrebu, organizira stručni skup i prigodnu izložbu ZG 22.3.2020 : od magnitude do intenziteta.

Istoimena prigodna izložba prati tematsku dinamiku stručnog skupa, a autorice, Milena Bušić i Iva Vrkić, koncipirale su je u tri manje cjeline. Prva cjelina, slikovito nazvana Magnituda, prikazuje stručni pogled – tek jedan djelić seizmologije. Druga cjelina, Intenzitet, donosi odjeke zagrebačkog potresa u medijskim objavama, videozapisima, objavama na društvenim mrežama i objavljenim publikacijama. Izložba donosi i kratko prisjećanje na Veliki potres koji je pogodio Zagreb 9. studenoga 1880.

Ovim događanjima obilježavamo drugu obljetnicu potresa koji je Zagreb zadesio u ožujku 2020., ali i najavljujemo veliku izložbu ZG POTRES. HALO 193, koju ćemo u Muzeju grada Zagreba realizirati u listopadu ove godine. Izložbu pripremamo u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Zagreb, a autorica koncepcije je kustosica Iva Kranjec.
 
Skup će se održati u utorka, 22. ožujka. Više informacija o programu skupa na poveznici ovdje.
 

Aktualno