clanak False

Ljeto kod Tesle

01.07.2021.
U Tehničkom muzeju Nikola Tesla od srpnja do rujna 2021.  odvija se program pod nazivom Ljeto kod Tesle koji predstavlja cijeli niz radionica za djecu, mlade i odrasle. 

Ljeto kod Tesle program je kojim se pokreće Makers’ Community Hub pri Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a gdje će se i odvijati radionice. Program se sastoji od STEM/STEAM radionica, radionica na temu održivog razvoja i klimatskih promjena, STEM/STEAM radionica za obrtnike te radionice ‘od ideje do projekta’ za makere.   

Ljetni program želi omogućiti svima koji ostaju u Zagrebu tijekom vrućih mjeseci pristup inovativnoj edukaciji iz biologije, robotike, elektronike, dizajna, vizualne i hibridne umjetnosti, mehatronike, recikliranja i programiranja.

Možda je ovo prilika da svoje ukućane upoznate s obnovljivim izvorima energije uz LEGO kocke, pozabavite se svojim DNK, naučite kako instalirati operativni sustav na Raspberry Pi računalu ili programirati micro:bit, kreirate svoju računalnu igru, napravite svoj prvi sintisajzer, elektro-labirint ili se sprijateljite s laserskim rezačem i šivaćom mašinom.

Urban M međunarodni je Interreg projekt kojeg u Republici Hrvatskoj kao partner provodi Grad Zagreb od 2017. godine. Tijekom 2021. projektu se kao partner pridružuje i Tehnički muzej Nikola Tesla. Urban M potiče promjenu praksi vezanih uz suradnju i poticanje inovacija kroz makerspace kulturu, kao i razvoj malog i srednjeg obrtništva kroz transfer znanja svih dionika uključenih u projekt. Projekt uključuje i mjere razvoja inovativne infrastrukture vezane uz pojavu makerspace prostora. U sklopu projekta napravljen je Akcijski plan razvoja maker kulture.

Pilot-projekt Makers` Community Hub dio je provedbe Akcijskog plana projekta Urban M, osmišljen uz uključivanje dionika.

Više informacija o programu na poveznici ovdje.

Aktualno