clanak False

Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja promicanja ljudskih prava iz Proračuna Grada Zagreba za 2016.

09.06.2016.
 
 
OVAJ POPIS JE OBJAVLJEN NA INTERNETSKOJ STRANICI GRADA ZAGREBA 20. lipnja 2016.
 
ROK ZA PODNOŠENJE PRIGOVORA NA POPIS JE OSAM DANA OD OBJAVE ZAKLJUČNO 28. lipnja 2016.
 
Prigovor se podnosi gradonačelniku Grada Zagreba, u pisanom obliku, putem Ureda Gradonačelnika, Park Stara Trešnjevka 2, 10000 Zagreb
 
 
 
 
POPIS UDRUGA
ČIJE PRIJAVE NE ISPUNJAVAJU PROPISANE UVJETE JAVNOG NATJEČAJA  ZA FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA UDRUGA IZ PODRUČJA PROMICANJA LJUDSKIH PRAVA IZ PRORAČUNA GRADA ZAGREBA ZA 2016.
 
RB IME UDRUGE IME PROGRAMA/PROJEKTA RAZLOG NEISPUNJAVANJA UVJETA JAVNOG NATJEČAJA  ( TOČKE 3.2,  4., 6., 7., i 9. JAVNOG NATJEČAJA)
 
1. HRVATSKA KRŠĆANSKA KOALICIJA SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA REFORMACIJE točka 4. podtočka 13. - udruga nije dostavila uvjerenje o nekažnjavanju osobe ovlaštene za zastupanje i voditelja projekta (ista osoba) ne starije od 6 mjeseci od dana objave natječaja; nije dostavila životopis voditelja programa ili projekta; nije dostavila potvrdu gradskog upravnog tijela o potrošnji proračunskih sredstava u prethodnoj proračunskoj godini ili izjavu odgovorne osobe udruge u kojoj ona pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljuje da u 2015. nije dobila nikakva proračunska sredstva iz proračuna Grada Zagreba; nije dostavila popis zaposlenih osoba u udruzi, njihovo zvanje, naziv radnog mjesta i sažetak opisa poslova.
 
 
2. UDRUGA ZA RAZVOJ MEDIJSKE I GRAĐANSKE KULTURE „RADIO STUDENT“ BOGATSKO RAZLIČITOSTI točka 4. podtočka 9. - udruga ne vodi transparentno financijsko poslovanje zato što u bazi financijskih izvještaja neprofitnih organizacija koju vodi Ministarstvo financija i koju objavljuje na internetskoj stranici u registru neprofitnih organizacija nema podataka o predaji financijskih izvještaja za 2015., izjave o neaktivnosti niti godišnjeg financijskog izvješća o primicima i izdacima koje se daje u sustavu jednostavnog knjigovodstva;
 
točka 6. - udruga mora u obrascima odgovoriti  na sva pitanja i upisati tražene podatke, a u prijavnom obrascu - obrazac A1 nije zaokružen prioritet financiranja za koje se program/projekt prijavljuje.
 
3. ZAJEDNICA ROMA HRVATSKE „ROMSKI SAN“ POŠTIVANJE LJUDSKIH PRAVA KROZ TRIBINE „I MI SMO DIO DRUŠTVA“ točka 4. podtočka 13. - udruga nije dostavila uvjerenje o nekažnjavanju  voditelja projekta ne starije od 6 mjeseci od dana objave natječaja; nije dostavila popis zaposlenih osoba u udruzi, njihovo zvanje, naziv radnog mjesta i sažetak opisa poslova; nije dostavila potvrdu trgovačkog društva Gradsko stambeno - komunalno gospodarstvo d.o.o. o nepostojanju duga s osnova komunalne naknade, zakupa i najma ne stariju od 30 dana od dana objave natječaja;
 
točka 4., podtočka 9. - udruga ne vodi transparentno financijsko poslovanje zato što u bazi financijskih izvještaja neprofitnih organizacija koju vodi Ministarstvo financija i koju objavljuje na internetskoj stranici u registru neprofitnih organizacija nema podataka o predaji financijskih izvještaja za 2015., izjave o neaktivnosti niti godišnjeg financijskog izvješća o primicima i izdacima koje se daje u sustavu jednostavnog knjigovodstva;
 
točka 6. - udruga mora u obrascima odgovoriti  na sva pitanja i upisati tražene podatke, a u obrascu A2 - proračun programa ili projekta nisu upisani novčani iznosi u postocima.
 
4. UDRUGA U IME OBITELJI SUDJELUJ U OBLIKOVANJU CIVILNOG DRUŠTVA
 
točka 4. podtočka 13. - udruga nije dostavila uvjerenje o nekažnjavanju  voditelja projekta ne starije od 6 mjeseci od dana objave natječaja.
 
5. UMJETNIČKA RADIONICA „VILIN KONJIC“ STVARANJE JE SREĆA točka 4. podtočka 13. - udruga nije dostavila dokaz o solventnosti udruge (Bon 2, Sol 2) u izvorniku ili preslici s tim koji ne smije biti stariji od 30 dana od dana objave natječaja; nije dostavila potvrdu gradskog upravnog tijela o potrošnji proračunskih sredstava u prethodnoj proračunskoj godini ili izjavu odgovorne osobe udruge u kojoj ona pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljuje da u 2015. nije dobila nikakva proračunska sredstva iz proračuna Grada Zagreba;
 
točka 4., podtočka 9. – udruga ne vodi transparentno financijsko poslovanje zato što u bazi financijskih izvještaja neprofitnih organizacija koju vodi Ministarstvo financija i koju objavljuje na internetskoj stranici u registru neprofitnih organizacija nema podataka o predaji financijskih izvještaja za 2015., izjave o neaktivnosti niti godišnjeg financijskog izvješća o primicima i izdacima koje se daje u sustavu jednostavnog knjigovodstva;
 
točka 6. alineja 3.- udruga mora u obrascima odgovoriti  na sva pitanja i upisati tražene podatke, a u prijavnom obrascu - A1 nije upisan iznos koji udruga traži od Grada Zagreba.
 
6. UDRUGA ZA POMOĆ I EDUKACIJU ŽRTAVA MOBBINGA
 
SUZBIJANJE DISKRIMINACIJE U PODRUČJU RADA I ZAPOŠLJAVANJA točka 3.2. prijava se odnosi na sufinanciranje obveznog doprinosa korisnika financiranja za provedbu programa i projekata ugovorenih iz fondova Europske unije i inozemnih javnih izvora što nije predmet ovog natječaja te sukladno točki 9. prijedlog programa/projekta neće biti razmatran.
7. CENTAR ZA ŽENE ŽRTVE RATA - ROSA ZAGOVARANJEM DO RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA točka 3.2. prijava se odnosi na sufinanciranje obveznog doprinosa korisnika financiranja za provedbu programa i projekata ugovorenih iz fondova europske unije i inozemnih javnih izvora što nije predmet ovog natječaja te sukladno točki 9. prijedlog programa/projekta neće biti razmatran.
 
8.
UDRUGA ŽENA ROMKINJA U HRVATSKOJ „BOLJA BUDUĆNOST“  
 
 
I MI IMAMO SNOVE
 
točka 6. Obrazac A2 - Proračun programa/projekta nije popunjen prema na njemu istaknutoj uputi, indirektni troškovi projekta/programa su veći od 25 % od ukupnog troška programa/projekta.


Popis udruga čije prijave ne ispunjavaju propisane uvjete