clanak False

Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja europskih integracija i fondova Europske unije iz Proračuna Grada Zagreba za 2016.

09.06.2016.
 
 
OVAJ POPIS JE OBJAVLJEN NA INTERNETSKOJ STRANICI GRADA ZAGREBA 30. lipnja 2016.
ROK ZA PODNOŠENJE PRIGOVORA NA POPIS JE OSAM DANA OD OBJAVE ZAKLJUČNO 8. srpnja  2016.
 
Prigovor se podnosi gradonačelniku Grada Zagreba, u pisanom obliku, putem Ureda za programe i projekte Europske unije, Ulica Ignjata Đorđića 26, 10000 Zagreb.
 
 
 
POPIS UDRUGA
ČIJE PRIJAVE NE ISPUNJAVAJU PROPISANE UVJETE JAVNOG NATJEČAJA  ZA FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA UDRUGA IZ PODRUČJA EUROPSKIH INTEGRACIJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE IZ PRORAČUNA GRADA ZAGREBA ZA 2016.
 
RB IME UDRUGE IME PROGRAMA/PROJEKTA RAZLOG NEISPUNJAVANJA UVJETA JAVNOG NATJEČAJA  ( TOČKE 3.2,  4., 6., 7., i 9. JAVNOG NATJEČAJA)
1. Capoiera Amazonas Zagreb EVS Info Day Točke 4.13., 6. i  9.
Obrazac prijave na Javni natječaj  nije u potpunosti ispunjen, nisu ispunjena polja 8., 8.1 i 8.2 u točki II. - Podaci o programu ili projektu
2. CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Libela – Pišem ravnopravnost! Projekt odnosno projektne aktivnosti nisu u skladu s prioritetima financiranja Javnog natječaja navedenima u točki 1. i Programom financiranja udruga iz područja europskih integracija i fondova Europske unije u 2016. (Službeni glasnik Grada Zagreba 27/15).
3. Dunavska mreža GRAD EU Točke 3.2 alineja 6., 4.13., 6. i  9.
- u obrascu  prijave na Javni natječaj, u točki II. – Podaci o programu projektu, Pitanje 1. nije naveden naziv programa/projekta (Točka 4.13.),
- u izjavi o nepostojanju dvostrukog financiranja u 2016. i u proračunu projekta  navedeno je da  je  projekt u 2016. godini dobio sredstva iz fondova EU odnosno da se radi o sufinanciranju obveznog doprinosa korisnika financiranja za provedbu projekta ugovorenih iz fondova EU i inozemnih javnih izvora što nije predmet ovog Javnog natječaja (Točka 3.2. alineja 6.),
- u obrascu prijave na Javni natječaj navedeno je da će projekt biti proveden u suradnji s 4 partnerske organizacije dok je dostavljena izjava o partnerstvu samo za jednu partnersku organizaciju (Točka 6. i 9.).
4. Forum za slobodu odgoja Projekt o EU projektima II: potpora školama u prijavi i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije Točke 6. i 9.
Predvidivi dio indirektnih troškova u ukupnom proračunu projekta prelazi 25% ukupnog troška planiranog za provedbu projekta/programa.
5. Hrvatsko seljačko pjevačko društvo „Sljeme“ Šestine  - Zagreb Tradicijska baština bez granica Projekt odnosno projektne aktivnosti nisu u skladu s prioritetima financiranja Javnog natječaja navedenima u točki 1. i Programom financiranja udruga iz područja europskih integracija i fondova Europske unije u 2016. (Službeni glasnik Grada Zagreba 27/15).
6. Odred izviđača Javor Upoznaj EU, da bi ju više volio! Projekt odnosno projektne aktivnosti nisu u skladu s prioritetima financiranja Javnog natječaja navedenima u točki 1. i Programom financiranja udruga iz područja europskih integracija i fondova Europske unije u 2016. (Službeni glasnik Grada Zagreba 27/15).
7. KRILA – Terapijsko  jahanje, udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom EFESDE Matrica ESF
              
Točke 4.13., 6. i  9.
U dostavljenom popisu zaposlenih osoba u udruzi nije naveden sažetak opisa poslova.
8. Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“
 
Mladi za Europu Točke 4.13.,  6. i  9.
U dostavljanom popisu zaposlenih osoba u udruzi nije naveden sažetak opisa poslova.
9. ROSA- Centar za žene žrtve rata PRVE – Izgradnja kapaciteta za prve točke kontakta za žrtve obiteljskog i rodno utemeljenog nasilja Točke 3.2, alineja 6.,  9.
U proračunu programa/projekta navedeno je da će projekt biti sufinanciran sredstvima iz EU fondova odnosno projektnim prijedlogom zatražena sredstva odnose se na sufinanciranje obveznog doprinosa korisnika financiranja za provedbu programa i projekata ugovorenih iz fondova EU i inozemnih javnih izvora, na što se ne odnosi ovaj Javni natječaj.
10. Centar za osobni i profesionalni razvoj SYNCRO-SYNERGY Croatia Projektarnica – Projektna tvornica Točke 4.13., 6. i 9.
- obrazac prijave na Javni natječaj nije potpisan od voditelja projekta,
- u obrascu prijave na Javni natječaj nije označen prioritet financiranja za koji se program/projekt prijavljuje
11. Udruga (na)gluhih osoba Videatur Europska unija i njene vrijednosti Točke 4.13., 6. i  9.
- u popisu zaposlenih osoba u udruzi nije naveden sažetak opisa poslova (Točka 6. i 9.),
- obrazac prijave na Javni natječaj ne sadrži odgovore na sva pitanja, nije ispunjeno pitanje 6. Predviđeni vremenski početak i završetak provedbe programa/projekta (Točka 4.13., 6. i 9.)
12. Udruga umjetničke radionice „Vilin  Konjic“ Stvaranje je sreća Točke 4.5.,4.8., 4.9., 4.13., 6. i  9.
- navedeni prioriteti financiranja u prijavnom obrascu  za koje se program/projekt prijavljuje nisu prioriteti financiranja Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja europskih integracija i fondova Europske unije iz Proračuna Grada Zagreba za 2016. (Točka 6. i 9.)
- nije dostavljena  potvrda gradskog upravnog tijela o potrošnji proračunskih sredstava za ugovore i zaključke iz 2015., niti izjava odgovorne osobe udruge u kojoj ona pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljuje da u 2015. nije dobila nikakva financijska sredstva iz proračuna Grada Zagreba (Točka 4.5. i  6.),
- nije dostavljen dokaz o solventnosti udruge (Točka 4.8 i 6. i 9.),
- uvidom u registar neprofitnih organizacija nije utvrđeno postojanje financijskih izvješća za 2015. godinu, kao niti izjava o neaktivnosti  (Točka 4.9),
- nije dostavljena izjava o partnerstvu za partnera koji je naveden u prijavnom obrascu (Točka 6. i 9.),
- obrazac prijave na Javni natječaj ne sadrži odgovore na sva pitanja, nije ispunjena točka 8.1 - Iznos koji se traži od Grada Zagreba u Glavi II. - Podaci o programu ili projektu (Točka 4.13 i 6., 9.)
13. Udruga Zamisli Generacija koja dolazi 3 Točke 3.2, alineja 6., 4.13.,  6. i  9.
- u proračunu programa/projekta navedeno je da će projekt biti sufinanciran sredstvima iz EU fondova odnosno prijedlogom projekta traži se sufinanciranje obveznog doprinosa korisnika financiranja za provedbu projekta ugovorenih iz fondova EU, a na što se ne odnosi ovaj Javni natječaj (Točka 3.2., alineja 6.)
- predvidivi dio indirektnih troškova u ukupnom proračunu projekta prelazi 25% ukupnog troška planiranog za provedbu projekta/programa (Točka 4.13, 6. i 9.)
14. ALES – Alumni europskih studija Financiranje društvenih inovacija iz EU fondova Točke 4.8., 6. i 9.
- udruga nije dostavila popis zaposlenih osoba u udruzi, njihovo zvanje, naziv radnog mjesta i sažetak opisa poslova, niti izjavu da u udruzi nemaju zaposlenih osoba (Točka 4.8, 6. i 9.)
- udruga nije dostavila dokaz o solventnosti udruge (Točka 4.8, 6. i 9.)
- dostavljeni životopis voditelja programa ili projekta nije potpisan (Točka 6. i 9.),
- nisu dostavljene ispunjene, potpisane i ovjerene izjave o partnerstvu, iako je u prijavnom obrascu navedeno da će projekt biti proveden s partnerima (Točka 4.13, 6. i 9.)
15. Telecentar Digitalna agenda za kreativni Zagreb Točke 3.2, alineja 6., 9.
- u  proračunu projekta navedeno da će se aktivnosti projekta sufinancirati sredstvima dobivenim od Agencije za mobilnost i programe EU odnosno sredstvima iz EU fondova što znači  da se projektom sufinancira obvezni doprinos korisnika financiranja za provedbu programa i projekta ugovorenih iz fondova EU što nije predmet ovog Javnog natječaja


Popis udruga čije prijave ne ispunjavaju propisane uvjete