clanak False

Božićni koncert Komornog zbora Ivan Filipović

19.12.2019.
Komorni zbor “Ivan Filipović“  u subotu, 21. 12. 2019. u palači Hrvatskog arhiva održat će svečani božićni koncert “O nata lux”. Koncert počinje u 20 sati, a održat će se u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2019.

Izvest će se djela Josepha Eyblera, Césara Francka, Mortena Lauridsena, Damijana Močnika, Borisa Papandopula, Ivana Josipa Skendera i drugih autora, a zboru će se pridružiti orkestar okupljen posebno za ovu priliku. Komorni zbor “Ivan Filipović“ visoko je cijenjen hrvatski zbor. Osnovan 1998. godine u Zagrebu, broji 30-ak članova okupljenih oko jednog cilja – posvećenost savršenstvu, što je njegov zaštitni znak.

Zbor izvodi različitu zborsku literaturu od renesanse do suvremene glazbe. Do sada je ostvario nekoliko velikih oratorijskih djela, samostalno ili u suradnji s orkestrima (J. S. Bach, A. Bruckner, D. Buxtehude, A. Campra, M.-A. Charpentier, J. Haydn, G. F. Händel, W. A. Mozart, A. Vivaldi i dr.). Sudjelujući na natjecanjima u Hrvatskoj i širom svijeta (Mađarska, Italija, Njemačka, Kina, Turska i dr.) osvojio je 2 Grand Prixa i brojna zlatna odličja.

Njegova kvaliteta prepoznata je i izvan Hrvatske – tako je ostvario niz uspješnih turneja: Izrael, Tajvan, Njemačka, Francuska, Bugarska, Velika Britanija, Španjolska, a u lipnju 2015. godine Zbor je nastupio u Generalnoj Skupštini UN-a u New Yorku u povodu obilježavanja 70. obljetnice osnivanja Ujedinjenih naroda.

Za svoj predani rad nagrađen je prestižnom strukovnom nagradom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika Diploma Milka Trnina za 2008. godinu.Osnivač, umjetnički ravnatelj i dirigent Zbora je Goran Jerković.

Ulaz na koncert je slobodan .
 

Aktualno