landing

Advent Zagreb 2022. - lokacije i natječaji

 
Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Javna ustanova Maksimir zajednički kreću s novim konceptom Adventa, kojim smatramo da ćemo na puno bolji način upravljati ovako velikom i značajnom manifestacijom za Grad Zagreb te koji će još više potaknuti kreativnost i dobre ideje u osmišljavanju prigodnih adventskih aktivnosti i događanja.
 
Ove smo godine, osim adventskih događanja u užem centru Grada i gradskim parkovima, gdje se moguće prijaviti na dva natječaja - onaj za prigodnu prodaju i ugostiteljstvo i onaj za organizaciju manifestacija, predvidjeli i adventske manifestacije po gradskim četvrtima. Kako bi vam olakšali snalaženje oko prijava za Advent, pogotovo iz razloga što javnim površinama na području Grada Zagreba upravljaju različite institucije - Grad Zagreb i JU Maksimir, objavljujemo sve potrebne informacije i linkove na kojima se nalaze natječaji/pozivi vezani uz Advent Zagreb 2022.
 
Organiziranje božićnih manifestacija
 
Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića, Europski trg, Ulica Augusta Cesarca, Vlaška ulica, Strossmayerovo šetalište – zapad, Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište – istok, Črnomerec - Trg dr. Franje Tuđmana, Maksimir - Kvaternikov trg, Trešnjevka – sjever - Trg Krešimira Čosića, Trešnjevka – jug, Palinovečka ulica, Stenjevec - Trg Ivana Kukuljevića, Podsusused – Vrapče, Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesevete - Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Peščenica – Žitnjak, MO Kozari bok, Novi Zagreb – istok, Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad, Trg Ane Rukavine, Podsljeme – žičara, Brezovica - kod igrališta. Ove lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju. Prijaviti se možete na Javni natječaj za dodjelu lokacija s mjestima na površinama javne namjene na području Grada Zagreba za postavljanje pokretnih naprava za organiziranje manifestacija povodom božićnih blagdana u sklopu kojih se organizira prigodna prodaja i pružanje ugostiteljskih usluga.
 
  • sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.
 
Prigodna prodaja i ugostiteljske usluge
 
Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica. Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude, a prijaviti se možete na Javni natječaj za dodjelu lokacije – mjesta na površinama javne namjene na području Grada Zagreba za postavljanje pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge povodom božićnih blagdana.
 
  • sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.
 
 
 
Dodjela koncesijskog odobrenja u gradskim parkovima
 
Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog božićnog i ovogodišnjeg programa i obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti u parku na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, parku na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i parku na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu potrebno je javiti se na Poziv na nadmetanje za javno prikupljanje ponuda – Park Maksimir (park-maksimir.hr)
   
Prijavitelji kojima se odobri korištenje javne površine za vrijeme Adventa Zagreb za organiziranje manifestacija od strane Grada Zagreba i JU Maksimir, moći će se javiti Turističkoj zajednici grada Zagreba za sufinanciranje prijavljenih projekta i to sukladno maksimalno mogućim iznosima po lokaciji, a koje su ujedno i turistički atraktivne za područje Zagreba. Turistička zajednica grada Zagreba će u svojoj evaluaciji dodatno pratiti turistički značaj i potencijal samih prijava kao i ostvarenje istih. Dodatne informacije možete pronaći na web stranici Turističke zajednice grada Zagreba.