clanak False

Božić u Ciboni

27.12.2021.
Na blagdan sv. Stjepana je održan 32. koncert Božić u Ciboni  koji tradicionalno promiče i slavi obiteljske, kulturne i vjerske vrjednote.

Koncert se u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu održao pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Košarkaškim klubom Cibona, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima, Centrom za kulturu i informacije Maksimir, Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija te Hrvatskom radiotelevizijom.

Humanitarnomu koncertu su nazočili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i mons. Zlatko Koren, kanonik Zagrebačke nadbiskupije.

"Tradicionalne božićne pjesme su dio naše kulturne baštine i one su u srcima brojnih građana. Neka nam božićna poruka mira i zajedništva bude uputa u borbi za opće dobro u narednoj godini kako bi naš grad i naša zemlja bili što bolje mjesto za sve!", istaknuo je gradonačelnik Tomašević te je svim organizatorima i izvođačima zahvalio. 

Koncert je okupio više od 20 izvođača, a otpjevali su neke od najljepših božićnih pjesama iz Hrvatske i cijelog svijeta. Albina, Saša Lozar, Šajeta, Franka Batelić, Goran Karan, Bojan Jambrošić, Martina Zadro, Marija Kuhar Šoša i mnogi drugi su nam Božić uljepšali tradicionalnim božićnim napjevima, npr. s Tihom noći, Veselje ti navješćujem, Kyrie Eleison, Narodi nam se, Božić bili…, a pratilo ih je pet zborova i Orkestar Gradskog kazališta Komedija. Više od 200 izvođača nam je u Ciboni na blagdan Svetog Stjepana još jedanput priredilo koncert za pamćenje.Osim njih, nastupili su: Zbor i Orkestar Gradskog kazališta Komedija – Zagreb, Zagrebački katedralni mješoviti zbor, Zbor Maranatha, Pjevački zbor Josip Vrhovski – Nedelišće i Mješoviti pjevački zbor Roženice – Pazin.

Gradske vijesti - 2021.