clanak False

Obilježavanje 60. obljetnice djelovanja Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG

03.12.2021.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je prisustvovao proslavi 60. obljetnice djelovanja Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG u Starogradskoj vijećnici.

„Drago mi je da smo danas, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, prisutni na obilježavanju 60. obljetnice Poliklinike SUVAG, ali smo ovdje da se prisjetimo i jučerašnje 75. obljetnice utemeljenja ustanove URIHO, ključne u pružanju različitih usluga iz programa za osobe s invaliditetom. Kao društvo, grad i zemlja trebamo biti ponosni što imamo ovu ustanovu. Živimo u vrlo izazovnom vremenu i upravo su ustanove poput Poliklinike SUVAG vrlo bitne u pomaganju najosjetljivijima među nama. Dužnost svih nas u Gradu Zagrebu, ali i u državnim institucijama je da pružamo podršku i da osiguravamo uvjete za ove vrijedne zaposlenike kako bi svakodnevno mogli pomagati, rehabilitirati, dijagnosticirati i na druge načine educirati sve korisnike ustanove“, rekao je zagrebački gradonačelnik. Potom je izrazio zadovoljstvo što je imao čast upoznati obitelj akademika Guberine. Svim zaposlenicima i ravnateljici je čestitao obljetnicu te im je zaželio mnogo sreće i uspjeha u radu.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je naglasio da je vrlo malo ustanova poput Poliklinike SUVAG i da je ona rezultat angažmana jednog čovjeka i mnoštva malih velikih ljudi koji je održavaju i grade te ne dopuštaju da takva vrijednost propadne.

Uvjerenje da će Poliklinika SUVAG još dugi niz godina pružati usluge djeci s teškoćama u razvoju sluha i govora te da će razvijati nove metode je izrazio predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Uzvanicima su se osim zagrebačkog gradonačelnika, predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika Gradske skupštine prigodno obratili Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

Poliklinika SUVAG je jedinstvena i svjetski priznata zdravstvena ustanova. Osnovana je 1961., a radi na načelima verbotonalne metode koju je utemeljio akademik Guberina. U vlasništvu Grada Zagreba je od 1994., a godišnje skrbi za više od 4 500 pacijenata te upošljava 307 djelatnika na 11 lokacija u Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Sustavno radi na unaprjeđenju vještina slušanja, govora i jezika te promiče inkluziju osoba s oštećenim sluhom i govorom u zajednici. U sklopu Poliklinike djeluju dječji vrtić i osnovna škola s oko 500 polaznika, od čega 230 predškolaca


Gradske vijesti - 2021.