clanak False

Počeo Zagreb film festival

14.11.2021.
Večeras je trostrukim laureatom ovogodišnjeg Sundance festivala, kosovskim filmom Košnica, u režiji Blerte Basholli, započeo 19. Zagreb film festival. Od 14. do 21. studenoga na repertoaru će se nači preko 130 filmskih ostvarenja iz cijeloga svijeta. Filmovi će se prikazivati u Kinu SC, Kinu Tuškanac, Teatru &TD, Uraniji i HUB-u 385, ali i na online platformama kinoeuropa.hr, croatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba.

"Svatko tko se bavi nečim kontinuirano već 19 godina zaslužuje priznanje. Zagreb film festival se s pravom nalazi na kulturnoj mapi našeg grada i vjerujem da je puno značio generacijama filmaša. Siguran sam da će i ovogodišnje izdanje biti na nivou te da će nas obogatiti, oplemeniti i učiniti boljim ljudima", rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet otvorivši Festival u Studentskom centru

Zagreb Film Festival jedna je od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Održava se tijekom studenog u Zagrebu te publici predstavlja najbolje od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije. Od svojih početaka ZFF je usmjeren ka otkrivanju i promicanju suvremenog nezavisnog filma i debitantskih radova redatelj/ica iz cijelog svijeta. Nudeći tijekom gotovo dva desetljeća festivalsku, a kasnije i distribucijsku platformu, te prikazujući ostvarenja koja često mimoilaze repertoare multipleks dvorana, festival je odigrao ključnu ulogu u odgajanju generacija publike koja uživa u filmskoj umjetnosti.

Zagreb Film Festival financijski podržavaju Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu, Turistička zajednica grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar, Kreativna Europa – potprogram MEDIA i Zaklada ‘Kultura nova’.

Više na stranici Zagreb film festival

Gradske vijesti - 2021.