clanak False

Zamjenik pariške gradonačelnice na Arhitektonskom fakultetu

24.11.2021.
Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu zamjenik gradonačelnice Grada Pariza, g. Christophe Najdovski održao je predavanje na temu „Bicikliranje i velika preobrazba javnog prostora u Parizu“.

Predavanju, koje je organizirano u suradnji Grada Zagreba i Udruge „Sindikat biciklista“, nazočio je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba g. Luka Korlaet sa suradnicima, dekan Arhitektonskog fakulteta g. Bojan Baletić, također sa suradnicima te brojne zainteresirane osobe iz struke, a kako bi se čulo više o dobrim praksama Grada Pariza u području prometne infrastrukture, posebice biciklističke. 

Uvodnu riječ i predstavljanje gosta predavača najavio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika zajedno s gđom Tenom Šarić Rukavinom, izvršnom koordinatoricom udruge „Sindikat biciklista“. Uslijedila je i diskusija po završetku izlaganja g. Najdovskog, a predavanje se moglo pratiti uživo i putem Facebook stranice Grada Zagreba, što je omogućilo zainteresiranima upoznati se sa zanimljivim rješenjima koje je implementirao Grad Pariz.

Gradske vijesti - 2021.