clanak False

Proglašeni najbolji sportaši i ekipe Grada Zagreba u 2021.

18.12.2021.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao je svečanosti proglašenja i dodjele nagrada najuspješnijim sportašima i ekipama u 2021., u hotelu Hilton Garden Inn, u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba.

Sport Grada Zagreba je motor hrvatskog sporta i, ako sport Grada Zagreba neće dobro funkcionirati, neće funkcionirati ni hrvatski sport.“, rekao je zagrebački gradonačelnik te naglasio kako su Grad i novo vodstvo Sportskog saveza Grada Zagreba suglasni u mnogim ciljevima, a posebice u važnosti optimalnog korištenja javnog novca kojim se financiraju Savez i klubovi. „Doista je potrebno da svaka kuna javnog novca dođe do sportaša, trenera i na kraju rezultira svim ovim vrhunskim rezultatima na koje su Grad Zagreb i njegovi građani ponosni.“, dodao je gradonačelnik. Na kraju je čestitao svim nagrađenim sportašima i sportašicama, klubovima, trenerima i obiteljima, bez kojih se velik dio ovih rezultata ne bi ostvario te svima poželio još uspješniju novu godinu.

Zagrebački gradonačelnik, zajedno sa Suzanom Šop, vršiteljicom dužnosti glavnog tajnika SSGZ-a, proglasio je RK Lokomotivu najuspješnijom ženskom ekipom, a GNK Dinamo najuspješnijom muškom ekipom te im uručio nagrade.

Uručivši nagradu za najuspješniju sportsku posadu braći Martinu i Valentu Sinković, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović naglasio je kako su treneri ljudi bez kojih nema uspjeha. „Tim ljudima dugujemo ogromnu zahvalnost, kao i svima onima koji su ogromnim naporom i praznog džepa došli do olimpijade, borili se, nisu osvojili medalje, bili nadomak u teškim sportovima, s malim stipendijama i slabim financijskim mogućnostima. To je ono što inspirira.“, dodao je predsjednik te zaključio kako se u ovom gradu uvijek živjelo za sport.  

Najuspješnijom sportašicom proglašena je Lucija Lesjak, a najuspješnijim sportašem Tin Srbić.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Nikola Bralić, kao  i Lucijan Krce, Srećko Šuk, Mirela Šikoronja Ivančin te Roland Varga.

Godišnju nagradu SSGZ za vrhunske rezultate primili su: Damir Martin, Anđelo Kvesić, Mirela Kardašević, Lara Cvjetko i Zagrebački sveučilišni sportski savez.

Trofej SSGZ za nagradu za životno djelo primili su Branka Trzun-Makek, Željko Gobec, Mato Šebalj, Kajak kanu klub Zagreb i Drago Diklić.

Tenisačima Nikoli Mektiću, Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu dodijeljeno je Posebno priznanje SSGZ za osvojene olimpijske medalje i srebro u Davis Cup-u. 

Gradske vijesti - 2021.