clanak False

Prezentacija publikacije ''Urbani pokazatelji Grada Zagreba i europskih gradova''

30.11.2021.
Danas je u prostoru ZgForuma, Gajeva 27, održana prezentacija statističke publikacije, Urbani pokazatelji Grada Zagreba i europskih gradova, uz koju je otvorena i istoimena izložba. Događanju su nazočili zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Luka Korlaet, pročelnici gradskih ureda i/ili njihovi zamjenici te predstavnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Urbani pokazatelji Grada Zagreba i europskih gradova nova je statistička publikacija Odjela za statističke i analitičke poslove, Sektora za strategijske informacije i istraživanja, Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, koja širem krugu korisnika donosi informacije o životu u pojedinim hrvatskim i europskim glavnim gradovima, s fokusom na Zagreb. Obuhvaća 13 statističkih poglavlja: stanovništvo, uvjeti života, zaposlenost, obrazovanje, zdravlje, bruto domaći proizvod, robna razmjena s inozemstvom, proračun Grada Zagreba, poduzeća, turizam, kultura, promet i okoliš. Svako poglavlje sadrži analizu podataka te na zanimljiv način prikazuje podatke u obliku infografika, grafikona i karata.

Ukoliko želite saznati više o životu u hrvatskim i europskim gradovima, publikaciju Urbani pokazatelji Grada Zagreba i europskih gradova možete preuzeti ovdje:

Urbani pokazatelji Grada Zagreba i europskih gradova

Gradske vijesti - 2021.