clanak False

Obilježen Dan fakulteta strojarstva i brodogradnje

02.12.2021.
U povodu 102. obljetnice Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu danas je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća. 

Nakon izraza dobrodošlice, dekan prof. dr.sc. Dubravko Majetić podsjetio je kako je Fakultet utemeljen 1919., kao Visoka kraljevska tehnička škola. Istaknuo je da danas ima važnu ulogu povezivanja istraživačkih i nastavnih procesa s ciljem stvaranja novih vrijednosti i inovativnih rješenja na dobrobit gospodarstva i društva u cjelini. 

Čestitavši djelatnicima, profesorima i studentima na uspješnom radu i iznimnim uspjesima, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo da se Zagreb, kao obrazovno, akademsko i sveučilišno središte, može pohvaliti činjenicom da je Fakultet strojarstva i brodogradnje najveća znanstvena i obrazovna institucija u području strojarstva, brodogradnje i zrakoplovnog inženjerstva u jugoistočnoj Europi.

 „Ovaj Fakultet je nositelj suvremenih studijskih programa iz područja tehničkih znanosti, s dugom i bogatom tradicijom. Vjerujem da ćete inovativnim studijskim programima i znanstvenim istraživanjima, svojim studentima nastaviti pružati vrhunsku izobrazbu te im omogućiti stjecanje znanja i vještina uz pomoć kojih će uspješno surađivati sa stručnjacima iz Europe i svijeta. Znanje je jedan od najvažnijih načina sudjelovanja u oblikovanju boljeg svijeta za sve“, poručio je gradonačelnik Tomašević.

Osim dekana Majetića i gradonačelnika Tomaševića, svečanosti su prisustvovali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras te izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivica Šušak.  

Gradske vijesti - 2021.