clanak False

Zamjenik gradonačelnice Grada Pariza u Gradskoj upravi

24.11.2021.
Danas je u Gradskoj upravi zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet održao sastanak sa zamjenikom pariške gradonačelnice Christopheom Najdovskim. Gosta su dočekali i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kao i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. Uoči sastanka obišli su zgradu Gradske uprave, a s terase 5. kata g. Najdanovskom pokazali su vizure grada te solarne panele koji su tamo postavljeni.  

Nakon toga održan je sastanak na kojem je bilo riječi o razmjeni iskustava u području prometa, posebice biciklističke infrastrukture; povećanju sigurnosti za održivi promet i promicanju kvalitetnije i jednake mobilnosti za sve.  

Tijekom sastanka zamjenik je održao prezentaciju o Gradu kao i planiranim projektima na  temu sastanka, dok je ispred Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Darinka Jug održala prezentaciju o biciklističkoj infrastrukturi, projektima i planovima vezanim za biciklizam. Sastanku su se naknadno pridružili i gradonačelnik Tomislav Tomašević te zamjenica Danijela Dolenec. 

Nazočni su bili i izvršna koordinatorica udruge „Sindikat biciklista“ Tena Šarić Rukavina, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Darko Šiško, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Tatjana Operta te voditelj Odjela za planiranje i pripremu razvojnih prometnih projekata Hrvoje Pilko.

Gradske vijesti - 2021.