clanak False

Četrdeset godina prijateljstva Zagreba i Kyota

22.10.2021.
U povodu 40. obljetnice prijateljstva Zagreba i Kyota, u rezidenciji Veleposlanstva Japana održan je prijem na kojem je sudjelovalo izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, a na poziv veleposlanice Japana u Hrvatskoj - Nj. E. Misako Kaji.

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je kako su suradnja i razmjena iskustava ključne riječi kada govorimo o odnosima na relaciji Zagreb – Kyoto, bilo da je riječ o tehnologiji, nošenju s kriznim situacijama, odgojno – obrazovnim ustanovama ili civilnoj zaštiti.
Domaćica Nj. E. Misako Kaji kazala je kako je ponosna na dosadašnju suradnju sestrinskih gradova, čestitavši gradonačelnicima Zagreba i Kyota na ovoj lijepoj brojci uz želje za dodatnim produbljenjem odnosa u nadolazećim godinama.
Nakon održanih pozdravnih govora, prisutnima se obratio i video porukom gradonačelnik Grada Kyota Daisaka Kadokawe.

Prijemu su prisustvovali i izaslanik predsjednika Gradske skupštine Gordan Bosanac, predsjednik i potpredsjednik Hrvatsko – japanskog društva Ivan Slade Šilović i Tonči Tadić te ostali predstavnici japanske automobilske industrije u regiji.

Gradske vijesti - 2021.